čtvrtek 17. listopadu 2011

SKOŘICOVÝ TOUST









MÁSLO + SKOŘICE + CUKR = VELKÁ SVĚTOVÁ CHUŤ a ještě lepší snídaně :-) Taky to tak máte, že si přečtete recept a celý ho předěláte? Já určitě.)))))
 Možná vám to bude nostalgicky připomínat, jak se dělávala na táborech sladká pomazánka na chleba, buď se promíchalo máslo s medem, nebo máslo s marmeládou. Vždycky to mělo takovou divnou barvu. Nebojte je to o 100% lepší. :-)

CO POTŘEBUJEŠ:
toustový chleba dle vašeho výběru, v Tescu jsem koupila originál anglický
50g másla (podle receptu se má dávat solené máslo, já použila naše české. Je pravda, že jsem špetku sole přidala, aby se neřeklo. :-)
30g cukru
2 lžičky skořice
1 lžička vanilkového extraktu
špetka muškátového oříšku

V misce jsem vidličkou rozmačkala máslo pokojové teploty. Přidala jsem všechny ingredience a pořádně promíchala. Podle receptu se mají tousty dát na vymazaný plech máslem a toust jednu stranu namazat skořicovým máslem. Vše se má zapéct asi na 10 minut. Přišlo mi to příliš zdlouhavé, tak jsem frkla tousty do toustovače a namazala sladkým máslem. Nemyslím si, že v tom bude velký rozdíl.


12 komentářů:

  1. Úplně perfektní tip na podzimní a zimní víkendové snídaně!

    A prosím pěkně, kdyby byl zájem o inspiraci na článek, tak se hlásím o jednoduché a efektní recepty na jedlé dárky pod stromeček. :)

    Hezký den,

    čtenářka Sabina.

    OdpovědětVymazat
  2. Já teda hodně můžu i medové máslo (jen se nesmí dělat z margarínu, i to jsem už v životě viděla ;). Ale tohle! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Sabino: určitě se pokusím něco vymyslet. :-) Děkuju moc, za milá slova. výpečky

    OdpovědětVymazat
  4. aka blbost a ake perfektne!!! dakujem za super recept! prave taketo milujem - ze z par jednoduchych ingrediencii vyjde nieco sokujuco dobre:-)

    OdpovědětVymazat
  5. jednoduche a pritom tak originalne!

    OdpovědětVymazat
  6. Děkuju moc za krásné komentáře, na rychlé recepty to já jsem expert!!!

    Díky Anetko a Dorko :-)

    Tereza výpečky

    OdpovědětVymazat
  7. Skořice nemá chybu a teď, když je venku lezavo dvojnásob. Lívanečky se skořicí, ovesná i krupicová kaše a vrchol: espresso, smetanová zmrzlina (nejépe ruská) a navrch pooprášit skořicí, mňam . . .

    OdpovědětVymazat
  8. Fančo, všechno to zní moc dobře! :-D díky Tereza výpečky

    OdpovědětVymazat