pondělí 25. května 2015

ŠPAGETY S KREVETOU A CITRONEM


Tentokrát jsem ulovila na farmářském trhu Náplavka: krevety, chřest, česnek a krásnou čerstvou petrželku a tak vyšla tato skvělá večeře.

CO POTŘEBUJEŠ:
(cca 2 porce)
čerstvé  krevety 6 ks
zelený chřest nakrájený na kousky
citron
kůra z citronu
2 stroužky česneku
3 lžíce olivového oleje
čerstvá petržel
3 lžíce bílého vína
sůl
špagety

  1. Špagety jsem si dala vařit do osolené vody. Mezitím jsem si na rozpálenou pánev nalila olivový olej, přihodila nakrájený česnek. Ten jsem opekla dozlatova a k němu jsem přidala krevety a chřest. Ty jsem dala celé, sice se hůř konzumují (neoloupané), ale špagetám dají lepší chuť.
  2. Když se krevety opekly, přidala jsem šplouch vína a znovu jsem směs nechala trochu vyvařit. Na závěr jsem přidala na zkus uvařené špagety, které jsem pocitronovala a přidala lžičku nastrouhané kůry z citronu.
  3. Je dobré si nechat trochu vody z uvařených špaget k rozředění omáčky. Na závěr jsem hotové špagety posypala petrželkou. 


8 komentářů:

  1. Ohhh, můj Bože, to vypadá hoodně luxusně :-)))

    OdpovědětVymazat
  2. hmm tohle by mi určitě moc chutnalo :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  4. No jo, to bych si dal :). Určitě si na to udělám někdy čas a uvařím, jen teďka bohužel kvůli naší rekonstrukce bytu Praha nemám na tohle vůbec čas. Až to bude ale hotový, tak hnedka běžím k plotně a jdu na to!

    OdpovědětVymazat
  5. Když se někdy s kamarádkami bavíme o tom kdo kde hubne a jaké potraviny do těla dává tak si někdy říkám zda jim mám třeba zmínit kolik má takový meloun kalorií. Hodně ženských je totiž v tomto směru nezasvěcená. Pak by možná pochopily i proč to stojí tolik peněz.

    OdpovědětVymazat
  6. Krevety a citron jdou k sobě naprosto perfektně. Ještě bych udělal takovou lepší omáčku s tím, že použijete víno. Já osobně teda v poslední době mám rád spíš gruzinská vína a to dokonce i na italskou, respektive středomořskou kuchyni. To víno má takové vlastní aroma a do jídel se hodí naprosto náramně. Ostatně i jako přípitek k jídlu chutná skvěle. :)

    OdpovědětVymazat