Možná máte řepu znechucenou z období dětství, například ze školních jídelen, ale tento recept si určitě zamilujete.
Nejlepším způsobem, jak připravit červenou řepu, je upéct ji v troubě. Její chuť se tak zkoncentruje. Pokud jste takto řepu dosud nejedli, ucítíte v ústech sladkost, která vás uvede do uvytržení.
CO POTŘEBUJEŠ
4-6 kousku řepy
extra panenský olivový olej
červený vinný ocet
hrubá sůl, pepř
rozmarýn (není potřeba, přiznávám se že jsem ho dala kvůli fotce, ale jeho chuť k řepě celkem ladila).
- Předehřeji troubu na 220 °C.
- Omyju řepu ve studené vodě, odříznu kořínky a šťopky.
- Pak je společně s rozmarýnem neprodyšně zabalím do pečícího papíru nebo do alobalu a přehnu okraje.
- Balíček vložím do horké trouby a peču asi hodinu a půl až 2 hodiny, podle jejich velikosti.
- Jakmile trochu vychladnou, oloupu zčernalou šlupku.
- Pokrájím na tenké plátky, před podáváním je osolím a opepřím. Poleju olejem a zastříknu vinným octem.
Mňam! Já jí miluju a tohle si teda upeču!:)
OdpovědětVymazatřepu nejim :)
OdpovědětVymazat..ale od tebe bude uřčitě dobrá
Teda Výpečku, recepty máš super, o tom žádná, ale krom té čokoládové pěny je všechny znám už dávno od Cuketky, prostě známá klasika, dej sem něco originálního zas. Díky. :)
OdpovědětVymazatAhoj Jitko, vařím zrovna na co mám chuť a co je v sezóně. Cuketku znám a určitě mě taky inspiruje, ale pozor nejsem žádný profi kuchař. Jsem holka která ráda vaří.:) ale jinak díky moc za komentář. Tereza
OdpovědětVymazatPetře, ty toho nejíš! :)
OdpovědětVymazattak ještě nejím: Lečo, Boršč, Listové těsto plněné zelím a paprikou, plněné papriky (jen ty papriky) .. ve výsledku prostě nemám rád tepelně zpracovanou zeleninu (když není zabalená v tortille)teda kromě zelí (to zas nemám rád studené)..
OdpovědětVymazatHezký Petře, málem ti nestačila celá stránka :)tak já si dám příště pozor!! T.
OdpovědětVymazatTerezko uvaříš mi to??,:)
OdpovědětVymazatUrčitě, to je jasný!:)Veru
OdpovědětVymazatVyzkoušela jsem, je to fakt luxusní záležitost:)
OdpovědětVymazatJeště mě láká čokoládová pěna, zlaté fondue, paštika...asi postupně udělám všechno .)
Přeju hodně zdaru
eM.
Díky moc eM, to opravdu potěší.Jsem ráda za všechny komentáře))))) hodně štěstí při vaření.Tereza
OdpovědětVymazatPrávě teď to jim a je to opravdu božská řepa :-) dekuji za recept umíš vyfotit opravdu krásné fotky že mam na všechno hned chuť.
OdpovědětVymazatřepu já nerada, ale tuhle milujeme s manželem, my sypeme maldonskou solí, pepřem, parmezánem a zakapeme, spíš zalijeme :-) kvalitním oliv. olejem, k tomu křupavá bagetka a pořádná hrst rucoly. mňamka!!!! Jo a peču pokapané oliv. olejem, osolené opepřené ve slupce a s tymiánem v alobalovém balíčku. Zkoušela jsem i řepové lupínky pečené v troubě a taky mooc dobré :-)
OdpovědětVymazatjo jo, je to profláklý a dobrý recept. :) děkuji za tipy
OdpovědětVymazat