středa 27. dubna 2011

BULGUR SALÁT








Důležitou  složkou tohoto salátu je bulgur, nazývaný také bulgurová pšenice. Dělá se ze sušených a rozdrcených pšeničných zrn. Běžně se dá koupit ve zdravých výživách. Já ho koupila v DMku v bio koutku. Bulgur můžete použít jako přílohu nebo i do polívky. Máte spoustu možností.
CO POTŘEBUJEŠ:
asi 100g bulguru (objem bulguru se zdvojnásobí)
2 lžíce olivového oleje
2 rajčata
malou půlku okurky
římský salát (pár listů)
půlku citronu
1 lžička římského kmínu
sůl, pepř
petržel
  1. Bulgur jsem uvařila ve slané vodě asi 15 minut, aby byl měkký. Zcedila jsem ho a nechala vychladnout.
  2. Zeleninu jsem pokrájela na drobno. Do vychlazeného bulguru jsem přidala všechny ingredience. Pokapala citronem a zalila olivovým olejem. Na závěr jsem přidala nasekanou petržel.

7 komentářů:

  1. burgur som este nejedla. ako to chuti? ale vyzera to dobre !

    OdpovědětVymazat
  2. alx- něco jako kuskus nebo krupky. Je to dobrý a zdravý ))))

    OdpovědětVymazat
  3. Super, ďakujem za inšpiráciu, mám akurát ešte zbytok bulguru doma :)

    OdpovědětVymazat