středa 3. srpna 2011

BRUSCHETTA S LIŠKAMI



Opět houbový úlovek z farmářských tržišť. Raději bych lítala po lese, než bych houby kupovala.)))
Pro ty, kdo dorazí k večeři hlady bez sebe, je rychlý předkrm, který se dá sníst u baru nebo přímo u kuchyňské linky, ideální :) Udělejte si salát a k tomu otevřete dobrý víno a hned to bude pro vás kulinární zážitek :) Bruschetty je lepší podávat ještě teplé.
CO POTŘEBUJEŠ:

lišky - pozor lišky se při vaření hodně smrsknou
šalotka
stroužek česneku
olivový olej
oříšek másla
sůl, pepř
bazalka nebo petržel
bagetu nebo jiný italský chléb

  1. Na olivovém oleji jsem osmahla šalotku nakrájenou na drobno, přidala jsem plátky česneku a vše jsem osmažila.
  2.  Pak jsem přidala lišky nakrájené na kousky a směs jsem opekla. Lišky pustí hodně vodu, tak musíte počkat, až se houby znovu začnou smažit. Těsně před dokončením, když houby byly měkké, přidala jsem máslo, osolila a opepřila. Nakonec jsem houby posypala bazalkou.
  3. Plátky bagety jsem opekla. Potom jsem je potřela česnekem, zakápla olivovým olejem a nanesla připravenou směsí. 

12 komentářů:

  1. To vypadá moc dobře! A je super, že jsou houby na farmářských trzích, protože sehnat třeba lišky nebo hřiby někde v supermarketu, je fakt nadlidský úkol! A to nemluvím o tom, najít je v lese :-)

    OdpovědětVymazat
  2. ou bože, to vypadá perfektně <33

    OdpovědětVymazat
  3. To vypadá táák božsky! Nejradši bych hned vyrazila do lesa, ale moc toho tady zatím neroste, tak si chvilinku počkám :D . Moc se mi líbí tvůj blog ;-)

    OdpovědětVymazat
  4. skvely recept, ted staci sehnat ty lisky :-/ Diky! (miluji tvuj blog:-D)

    ps. bruschetta ;-)

    OdpovědětVymazat
  5. Krásný blog, moc ráda vařím a píšu o jídle;o)

    Jenom maličký detailík: je to bruschetta;o)

    Když budeš chtít, mrkni i ke mně: http://vivaitalia.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. italská blogerka: díky moc,všechno opravim :)))

    OdpovědětVymazat