úterý 20. prosince 2011

SLANINOVO - PISTÁCIOVÝ SÝR







Z Vánočního čísla časopisu Albert jsem se nechala hodně inspirovat (mimochodem krásný fotky a zajímavý recepty).  Rovnou na sobotní večeři jsem podávala tento obalovaný sýr jako předkrm. Téměř bez práce měl sýr velký úspěch. Určitě se vám bude hodit na různé sváteční pohoštění. Místo velké koule můžete udělat několik malých, které dáte do papírových košíčků a hned bude varianta slaného cukroví. :-)
CO POTŘEBUJEŠ:
150g čerstvého kozího sýru
150g smetanového sýru - já použila german white, lučina bude určitě taky dobrá
5 sušených meruněk nakrájených na malé kostičky
10 plátků slaniny, nasucho vysmažených a nakrájených na kousky
hrst sekaných pistácií
slané krekry k podávání

Oba sýry jsem nechala při pokojové teplotě a pak jsem je smíchala dohromady. K sýru jsem přihodila nakrájené meruňky a všechno jsem důkladně promíchala. Sýr jsem dala zpátky do chladu asi na půl hodinky.
Pak jsem ze sýru udělala velkou kouli, kterou jsem obalila ve slaninovo - pistáciové směsi.

12 komentářů:

  1. Zdravím :-) Ráda bych ti poslala mail, ale nevím kam. Mohla bys mi prosím napsat svou mailovou adresu? Sem nebo na krupkova.k@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Albert magazín je prostě nejlepší.

    OdpovědětVymazat
  3. no tak to je rozkošné:) mňam!

    OdpovědětVymazat
  4. uau, vyzera to super :) vyskusam cez sviatky!

    OdpovědětVymazat
  5. a myslis, ze by tam tie merunky moc chybali? nejak sa mi tam az tak neziadaju...

    OdpovědětVymazat
  6. michaela - v původním receptu byla meruňková marmeláda, worcester a červená nakládaná paprika :-(, to mi přišlo taky trochu divný. Tak jsem to předělala podle svého :-)

    OdpovědětVymazat
  7. téda to jestrašně super nápad, zkusím udělat na silvestra,... sleduji

    OdpovědětVymazat
  8. Tak tenhle sýr bych si dala hned :)

    OdpovědětVymazat