neděle 21. října 2012

BANÁNOVÝ TOUST S JAVOROVÝM SIRUPEM



Když se řekne Brunch - snídaně a oběd v jednom, tak to ve mně evokuje pohodu, klid, teplo, film, čtení receptů....,ale u nás je realita jiná! Dítě mi visí na noze při smažení, vytahuje spoustu šuplíků a domáhá se pozornosti. Prý toto období je nejhezčí, ehm - tak se těším, až budu na to sladce vzpomínat a budu sedět někde v kavárně a dávat si brunch.
Chodíte někam na brunch, máte nějaký tip?

CO POTŘEBUJEŠ:

4 velká vejce
1/2 šálku smetany ke šlehání
1/2 šálku hnědého cukru (jemný)
3/4 lžičky mleté skořice
1/2 lžičky vanilkového extraktu
6-8 plátků toastového chleba
6 lžic másla na smažení

CO POTŘEBUJEŠ NA OMÁČKU:

1 šálek javorového sirupu
3 lžíce arašídového másla (jemného)
1/4 šálku smetany na šlehání
2-3 banány

  1. Vejce, první část smetany, hnědý cukr, skořici a vanilkový extrakt jsem dala do velké mísy. Metlou jsem vše vyšlehala. Krajíce chleba jsem jeden po druhém namočila do vaječné směsi. Postupně jsem všechny chleby osmažila na másle.
  2. Na druhou pánev jsem si nalila javorový sirup a burákové máslo. Po krátkém míchání jsem přidala smetanu a čekala jsem, až se směs zahustí. Do hotové omáčky jsem přidala nakrájené banány a hned jsem omáčku nalila na opečené tousty.

20 komentářů:

  1. mňaam aké chúťky si mi narobila.. milujem banány a táto kombinácia sa mi ľúbi :-))

    OdpovědětVymazat
  2. Mňam, to vypadá na vynikající kombinaci. Určitě vyzkouším, díky :)

    OdpovědětVymazat
  3. och bože môj, toto je aká mňamka! musím to cez víkend určite vyskúšať! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Víkendové brunche na I.P. Pavlova v pekárně Paul. Výborná polévka a krásné prostředí.

    OdpovědětVymazat
  5. Já jsem to četla, ale kolem 500,- kc. Tak snad to stoji za to. ;-) diky moc T.

    OdpovědětVymazat
  6. Zlato v La Gare maj v neděli bruch pro rodiny s dětmi, haha.

    OdpovědětVymazat
  7. dostávají mě tvoje fotky, opravdu úžasné.

    OdpovědětVymazat
  8. Mňam, tak tohle vypadá božsky! Banány mám moc ráda, tak to určitě vyzkouším.:-)

    OdpovědětVymazat
  9. Né, to vypadá tak hrozněhrozněhrozně dobře.

    OdpovědětVymazat
  10. Jsem ráda, že jsem všechny potěšila. :-) Připravte se na kalorickou bombu. Děkuju všem, za komentáře. :)

    OdpovědětVymazat
  11. Hmm tak tohle bych si něchala líbit hned zítra a zlepšení pondělního rána :)

    OdpovědětVymazat
  12. Tak to si ukládám... fotky mě úplně naladily na pozdní podzimní snídani, ještě sehnat nějaký cenově přijatelný javorový sirup a hurá na to :)

    OdpovědětVymazat
  13. Tak tohle si dělám,ale ještě je to lepší(aspoň pro mě),místo toustového chleba vánočka,to nemá chybu(nebo mazanec).

    OdpovědětVymazat
  14. to vypadá tak výborně, že si to musím co nejdřív udělat!! hmmm :)

    OdpovědětVymazat
  15. joo, mlask :)
    já si to dělám tak,že toustík jen opeču v toustovači,pomažu Florou a na to dám kolečka banánu - taky dobrota

    OdpovědětVymazat
  16. Tenhle recept je pro člověka s alergií na arašídy jako procházka peklem :,((((((( a nejhorší na tom je, že když ho v receptu vynechám nebude to prostě ono!

    OdpovědětVymazat
  17. To vypadá opravdu dost krásně (výsledek i fotky). To udělám v sobotu nebo v neděli na snídani, ale už teď mám na to chuť. :)

    OdpovědětVymazat
  18. Elíza: zrovna jsem uvažovala, že příště to burákové máslo vynechám. Možná to bude ještě lepsí! :-) Tereza

    OdpovědětVymazat
  19. oh to vyzerá najúžasnejšie!))

    OdpovědětVymazat