neděle 25. listopadu 2012

OPLATKY Z HRUŠKY

 
Tyto sušené hrušky se báječně hodí k dezertům a úžasně se doplňují k sýrovému talíři s výrazným modrým sýrem a nebo jen tak.
 
 
CO POTŘEBUJEŠ:

2 šálky cukru krystal
2 senzační hrušky tence nakrájené

  1. Nejprve jsem si předehřála troubu na 160°C.
  2. Do hlubokého talíře jsem si nasypala cukr, ve kterém jsem obalila tenké plátky hrušky z obou stran. Pak jsem si připravila plech vyložený pečícím papírem a na něj jsem položila kovovou mřížku.
  3. Na připravenou mřížku jsem opatrně položila plátky hrušky a dala do trouby péct na 15 minut. Pak jsem hrušky otočila a znovu dala péct na 15 minut. Cukrová štáva bude odkapávat na plech s pečícím papírem a hruška se bude pomalu vysychat. Každá hruška je jinak štavnatá, tak možná prodlužte dobu pečení, hruška by měla křupat.

24 komentářů:

  1. Ach, to vypadá delikátně! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jé, tak to vypadá opravdu krásně! :) Mňam!
    Promiň, že si tu dělám reklamu, ale nechtěla by ses kouknout na můj blog? Začínám a potřebuji pár lidí...:)

    OdpovědětVymazat
  3. Sweet Bibiane; Držim moc palce, štola vypada dobře. Tereza

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadá to lákavě, možná zkusím i jablíčka :)

    OdpovědětVymazat
  5. Důkaz toho, že v jednoduchosti je krása. :) Dokážu si je velmi živě představit na nějakém lehkém dezertu s mascarpone, nebo zmrzlinou a šlehačkou.

    OdpovědětVymazat
  6. To je tak hezký, že snad začnu jíst hrušky .-D

    OdpovědětVymazat
  7. Já je jedla samotné a jsou jedinečné!

    OdpovědětVymazat
  8. Vypadá to dobře. Jen jak tenké ty plátky mají být? A nějaký tip jak je tak tence nakrájet?

    OdpovědětVymazat
  9. Já je krájela ostrým nožem, čím tenčí, tím lepší :) zhruba 2 -3 milimetry

    OdpovědětVymazat
  10. Neviem,kde som mala oči,ked som na tento krásny,chutný a proste skvely blog narazila až teraz,ale každopádne som už prezrela niekolko tvojích strán receptov,a neviem čo skôr vyskúšať..varenie ma strašne baví,takže ti dakujem za nové inšpirácie a popri všetkých tých fashion a dizajn blogoch ktoré sledujem,si ty dalšia v poradí s tým kuchárskym..zatial sledujem len jeden a to www.101cookbooks.com,som rada že si knemu pribudla..držím palce pri dalších skvelých dobrotách...

    OdpovědětVymazat
  11. Ver: takovou poklonu si ani nezasloužím, moc děkuji a moc si toho vážim. :-) Tereza

    OdpovědětVymazat
  12. prave posielam link na hrusky mojej mamine,hrusky zboznuje! stavim sa,ze jej budu chutit!dakujem za super skvely recept :) k

    OdpovědětVymazat
  13. ideální na sezónu hrušek .. napadlo mě, co to zkusit s dýní?

    OdpovědětVymazat
  14. Dýně hmmmm, tak to nevim. Zkus to a pak napiš. ;)

    OdpovědětVymazat