úterý 18. června 2013

JAHODY V BAZALKOVÉ KRUSTĚ



Konečně tu máme české jahody! Zralé jahody jsou asi lepší sníst samotné, než je namáčet do čokolády, ale jahoda v kombinaci s bazalkou se prostě snese. Koukám, že mám bazalkovou závislost - viz předchozí post. :) No nic, každopádně to vypadá dobře a chutná výborně.

CO POTŘEBUJEŠ:

zralé jahody
bílou polevu od Dr. Oetker, jinak bílá čokoláda udělá větší vrstvu
pár lístků bazalky
hrst cukru krupice
a hmoždíř :)

  1. Jahody jsem omyla a osušila, mezi tím jsem si nasypala cukr a bazalku do hmoždíře a vše jsem roztloukla do drtě. Vznikne tak jasně zelený cukr.
  2. Pak jsem si rozmíchala bílou polevu ve vodní lázni, a jahody jsem postupně namočila a nechala odkapat na kovové mřížce. Po chvilce jsem namočené jahody posypala bazalkovým cukrem.


13 komentářů:

  1. mňam! bazalkový cukor s jahodami je skvelá kombinácia :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jahody a bazalka jdou překvapivě velmi dobře dohromady! Palec nahoru :)

    OdpovědětVymazat
  3. Až budu velká a budu se vdávat, budu mít kytici z bazalky! Miluju její vůni i chuť! Nejvíc! A tohle mě strašně ničí. Sedím v zapařeným kanclu a mám chuť na sladké a vy ještě dráždíte :D. Hmoždíř nevlastním, ale ráda bych tu kombinaci ochutnala. <3

    OdpovědětVymazat
  4. :-D ...Já měla sv. kytici z bylinek a byla překrásná. Jinak hmoždíř se dá koupit levně v Ikea.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To snad ne! Tak to je úlet..a máte fotku? Ráda bych to viděla :) :). Můžete poslat na mejl..Jó já se nebojím o cenu, ale mám tak malý byt,že si musím rozmyslet co koupit a co ne, už to "náčiní" nemám kam dávat :D :D.

      Vymazat
  5. jéé toje skvělý !:-) určitě to vyzkouším!

    OdpovědětVymazat
  6. Už jen ta samotná fotka bazalkové krusty je úžasná, sbíhají se mi sliny. Orvala jsem jahody k mascarpone, tak za pár dnů, jestli mi je neseberou do knedlíků... Už vidím tu bonboniéru z jahod v čokoládě... :)

    OdpovědětVymazat
  7. Dělám toto s mátovým cukrem. Bazalka bude taky dobrá

    OdpovědětVymazat
  8. Zajímavý recept, určitě stojí za vyzkoušení:-))
    Ajka

    OdpovědětVymazat