úterý 27. srpna 2013

MARINOVANÉ BROSKVE S PEPŘEM


Tak paráda, léto končí a já mám pocit, že jsem si ho ještě neužila. Tak aspoň se musíme potěšit nějakým tím alkoholem. :) Zrovna tyto marinované broskve se hodí do teplejšího počasí. Ale budeme doufat, že teplá vlna ještě dorazí.

CO POTŘEBUJEŠ:

broskve
Prosecco - já preferuji suché nebo Bohemku brut
nadrcený černý pepř
snítka rozmarýnu nebo tymiánu

  1. Nejprve jsem si broskve nožem nakrojila do tvaru kříže. Pak jsem všechny broskve dala do mísy a přelila vařící vodou. Nechala jsem je chvilku ve vroucí vodě a pak jsem je ponořila do studené. To, aby se lépe oloupaly. Slupku jsem oloupala a broskve jsem nakrájela na měsíčky.
  2. Kousky jsem nandala do mističek, přelila jsem je Proseccem a posypala drceným pepřem.
  3. Na závěr jsem dala snítku rozmarýnu, ale ten není tak důležitý. Jen tomu dává šmrnc a trochu vůni.

Misky Sal, které jsem pořídila v NORDIC DAY, jsou teď ve slevě!


7 komentářů:

  1. Broskve zbožňuju, ale pepřem si je nedovedu představit :D

    OdpovědětVymazat
  2. Tak toto je naprosto bozi! to musim pripravit pri nejakem damskem dychanku jeste ted, co je tady trochu hezky. Diky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je pravda, že je to spíš pro dámy ;)

      Vymazat
  3. Broskve s pepřem musí být velice zajímavá kombinace. Ty musím někdy vyzkoušet.

    OdpovědětVymazat