neděle 22. září 2013

ZAPEČENÉ FÍKY V KABÁTKU


Myslela jsem si, že tyhle zapečené fíky budou mimořádný. Protože samotné fíky, kozí sýr a parmskou šunku miluju. Ale musím se přiznat, že teplý fík mi moc nechutnal. Po hodině jsem se k zapečeným fíkům vrátila a snědla jeden studený a bylo to ono. Tak uvidíte, zkuste, co vám bude vyhovovat. Třeba ta nezapečená verze bude nejlepší. :)

CO POTŘEBUJEŠ:

6 čerstvých fíků
měkký kozí sýr - je to ten ve válečku
6 plátků parmské šunky
lžíce medu
sůl, pepř
pár kapek olivového oleje
bylinky na parádu

  1. Každý fík jsem nařízla do křížku, vložila do něho kousek kozího sýra a to celé jsem zabalila do plátku parmské šunky.
  2. Všechny fíky jsem postupně obalila a dala do pekáčku, opepřila a lehce pokapala olejem.
  3. Fíky jsem pekla v předehřáté troubě 12 minut asi na 170 °C. Je potřeba, aby se šunka opekla a udělala krustičku.
  4. Po upečení jsem fíky pokapala medem a posypala bazalkou.

9 komentářů:

  1. Hmm tak tohle je nádherný předkrm :)

    OdpovědětVymazat
  2. No, to vypadá moooc dobře! Fíky mám ráda a teď je v obchodě mají. Jen mi prosím upřesni ten kozí sýr, asi mi už z dřívějších receptů uniklo, co znamená "je to ten ve válečku".

    OdpovědětVymazat
  3. :) je to přírodní kozí sýr, bez plísně. Výrobek Président

    OdpovědětVymazat
  4. Fíky miluju, nádherné fotky! Mňam!

    OdpovědětVymazat
  5. Hmm, to vypadá na dobrotu:-)
    Ajka

    OdpovědětVymazat