neděle 25. května 2014

MALINOVÉ KOLÁČKY


 
Tento recept jsem objevila a jsem nadšená. Svatební sezóna začíná a jsem si jistá, že tyhle koláčky se hodí na nějakou tu výslužku pro svatební hosty. Můžete zabalit do těsta drobné mražené ovoce, ale chce to trochu trpělivosti.
 
 

CO POTŘEBUJEŠ:

300 g hladké mouky
200 g másla pokojové teploty
100 g moučkového cukru
60 g mletých ořechů (vlašských, lískových nebo mandlí)
kůra a šťáva z 1/2 citronu
1 lžička vanilkového extraktu
mražené maliny - čerstvé do těsta nezabalíte!
moučkový cukr na obalení

  1. Ve velké míse jsem smíchala mouku, cukr, ořechy a citronovou kuru se šťávou. Pak jsem přidala změklé máslo, vanilkový extrakt a vše jsem zpracovala do vláčného těsta. Těsto jsem zabalila do fólie a dala přes noc do lednice.
  2. Těsto jsem si vyndala z lednice, aby se s ním lépe pracovalo a troubu jsem si předehřála na 180 °C
  3. Změklé těsto jsem si vyválela na pomoučněném vále asi na 3-4 mm a vykrajovala jsem z něj kolečka o průměru 5 cm. Na každé kolečko jsem položila mraženou malinu a pečlivě jsem ji zabalila. (nesmí malina nikde vykukovat:)
  4. Kuličky jsem pokladla na plech pokrytý pečícím papírem a pekla jsem je v předehřáté troubě na 20 minut.
  5. Ještě horké koláčky jsem obalila v moučkovém cukru. Koláčky díky cukru natáhnou vlhkost a krásně zkřehnou.

18 komentářů:

  1. Úžasné! Vypadají skvěle a určitě i tak chutnají. Už se těším až je vyzkouším. Nejspíš poprvé na narozeninovou oslavu příští týden. =)

    OdpovědětVymazat
  2. nejlepší jsou ten den pečené :) Děkuju

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadaji uzasne, az se mi nechce verit, ze jsou tak jednoduche... Zkusim je upect tenhle vikend.... Dekuji!

    OdpovědětVymazat
  4. Ty jsou nádherné, nám by ani déle jak jeden den nevydržely:-)

    OdpovědětVymazat
  5. hmm jednoduché a určitě výborné :)

    OdpovědětVymazat
  6. Krásné fotky, ta mentolově zelená s malinovou lahodí oku :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, taky mám ráda tuto kombinaci barev. T.

      Vymazat
  7. Vypadají skvěle, můžu použít i nějakou jinou mouku než hladkou?? /Nějaká zdravější varianta??? díky za info B.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já myslim, že můžete použít celozrnnou špaldovou mouku( jemně mletou), ale nikdy jsem to nedělala.

      Vymazat
  8. Včera večer zadělala na těsto,dnes ráno upekla a během hodinky se zaprášilo :-) Jsou vynikající! P.S.Jsi mou velkou inspirací na vaření,snažím se péct a vařit veškeré recepty a u všech mám velké úspěchy,moc děkuji za tento blog,krásný den :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Moje babička dělá něco podobného a jsou úžasné. :) Na těsto se smíchá půl kila polohrubé mouky, 1 hera a 1 šlehačka na šlehání. Těsto se vyválí na tenko a rádýlkem se rozkrájí na čtverečky. Doprostřed každého čtverečku se dá kousek jabka a rohy čtverce se spojí ve středu. Koláčky jsou malé tak 3 cm. Pak se pečou dozlatova a horké se obalují v moučkovém cukru.

    OdpovědětVymazat
  10. Bylo by možné nahradit maliny jahodami?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejsem si jistá, maliny lépe ladí. Když budou jadody mražené, tak to půjde. Zkus a pak napiš. ;)

      Vymazat
  11. Sú úžasné! Dnes som prvýkrát napiekla a len tak sa po nich zaprášilo! Najlepšie ešte teplé :)

    OdpovědětVymazat
  12. Jsou výborné, děkuji za recept :-) Jen mi neudržely takový tvar, jak máte vy na obrázku a trochu se rozjely... Nevíte, kde bych mohla udělat chybu?

    OdpovědětVymazat
  13. Kolik malin je cca potřeba?

    OdpovědětVymazat