neděle 22. června 2014

FRANCOUZSKÉ PALAČINKY S CITRONEM A CUKREM

 
 
Na francouzskou palačinku stačí nakapat citronovou šťávu a posypat moučkovým cukrem a rázem se z toho stane hříšně dobrý dezert.
 

 CO POTŘEBUJEŠ:

na 4 porce - základní těsto

2 vejce
1 lžíce krupicového cukru
125 g hladké mouky
300 ml mléka
špetku soli
máslo na smažení

NA HOTOVÉ PALAČINKY:

1velký citron v bio kvalitě
4 lžíce moučkového cukru


  1. Ve velké míse jsem rozmíchala vejce se solí a cukrem. Pak jsem vmíchala mouku, až vzniklo husté těsto bez žmolků. Postupně jsem do něho zapracovávala mléko. Řídké těsto nechávám v lednici hodinu uležet a ještě lépe přes noc. Pokud po odležení těsto zhoustne, pak ho můžete lehce mlékem rozředit. Těstíčko by se mělo dobře rozlévat po pánvi.
  2. Do rozpálené pánve jsem rozpustila malý kousek másla. Těsto jsem rozlila po celé ploše pánve a palačinku jsem pekla po obou stran dozlatova.
  3. Hotovou palačinku jsem nandala na talíř, hojně jsem ji pocitronovala a poprášila moučkovým cukrem. Čím víc tím líp.

16 komentářů:

  1. oooo ANO!!!! Citronovo cukrove su najsam! :D

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá to báječně. Palačinky miluju, takže pro mě super nová inovace :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Doporučíš nějakou pánev? Mně se to připeklo ke dnu (mám nerezovou jakousi) :( a další zas.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já mám palačinkovou pánev od Tefalu a dobrý. Doporučuju teflonovou!!!

      Vymazat
  4. Kde je tvoj super header?? Skoda...
    Mia

    OdpovědětVymazat
  5. Teda :) Palačinky miluju, ale tohle by mě nikdy nenapadlo! Hmm, zítřejší snídaně je asi jasná...

    OdpovědětVymazat
  6. Báječná inspirace. Rodina miluje palačinky a teď, když máme na zahradě jahody, smažím a smažím. Hned zítra budou citronové. Už teď vím, že budou můj favorit. Jinak já je dělám na sádle (jako moje maminka a babička), lehce peroutkou potřu dno pánvičky a naleju těsto, po chvilce pánví zaklepu a když se pohne bez problémů vím, že je opečená a je čas jí otočit. Musím se pochlubit, otáčím ji ve vzduchu.

    OdpovědětVymazat
  7. Tak myslím, že si zítra skočím pro citron a budu zkoušet novou kombinaci. :D Vypadají skvěle.

    OdpovědětVymazat