středa 10. září 2014

FÍKY V KARAMELOVÉ OMÁČCE S LEVANDULÍ



Tak těmto fíkům bych udělala tu nejlepší reklamu. Jednoduše, nejlepší dezert na světě! :) Chutnají trochu jako štrůdl, ale bez těsta. Levandulové kvítky s medem se báječně doplňují. Určitě zkuste!
 
CO POTŘEBUJEŠ:
 
5 čerstvých fíků
2 vrchovaté lžíce másla
4 lžíce medu
špetka skořice
šťáva z limetky a citronu (dohromady asi lžíce)
levandulové květy na posypání (dají se koupit v bio kvalitě na trhu)
 
  1. Do pánve jsem si dala rozpustit máslo, přidala jsem med a nasypala jsem do směsi skořici. Máslo s medem jsem míchala  až se z něho začal dělat karamel (asi po 2 minutách, není třeba dlouho).
  2.  Mezi tím jsem si fíky nakrojila do křížku a postupně jsem je vkládala křížkem do karamelu. Pomocí lžíce jsem fíky polévala karamelem, to aby se skvělá omáčka dostala po celém povrchu. Asi po jedné minutě vaření jsem vyndala fíky z karamelové omáčky.
  3. Omáčku jsem zakápla limetkou a citronem a znovu jsem ji svařila. Na závěr jsem fíky polila hotovou omáčkou a posypala levandulí.
 

11 komentářů:

  1. Tak tohle určitě vyzkouším, až seženu levanduli :)

    Blondies z My Blond World

    OdpovědětVymazat
  2. To je recept pro moje chutě! Jdu shánět fíky! :-)))

    OdpovědětVymazat
  3. Momentálně jsou v Lidlu za 7,- Kč za kus :)

    OdpovědětVymazat
  4. Zajímavý recept, musím vyzkoušet:-))

    OdpovědětVymazat
  5. Venku je sychravo, na nedělní procházku to není, tak jsem se chopila vařečky. Fíky jsem neměla, nahradily je švestky a byla to mňamka. Jen jsem do omáčky na závěr kápla slivovici (aby to ladilo se švestkami). Co k tomu ? Cukrářské piškoty. Já sladké moc nemusím, ale rodinka mlaskala. :-)

    OdpovědětVymazat