neděle 30. listopadu 2014

DVA ZIMNÍ SALÁTY

 
 
 
  
 
 
Každý chce v zimě jíst hodně masa, tak proč si k tomu neudělat netradiční salát a nebo jen tak lehce povečeřet.
Máte tu dva zimní saláty inspirované kodaňskými bistry, které se momentálně hodí na toto období. Recepty berte z rezervou, nerada píšu u salátů gramáže, tak snad to pochopíte :)
 Myslela jsem si vždycky, že mi vlastně fenykl vůbec nechutná, ale nějakým způsobem jsem mu propadla. Máte rádi fenykl?


 SALÁT S KAKI A FETOU


CO POTŘEBUJEŠ:

ovoce kaki
sýr feta
semínka z granátového jablka
čerstvou mátu
vlašské ořechy
pár kapek olivového oleje
pár kapek medu

ovoce kaki jsem omyla a nakrájela, přidala jsem semínka z granátového jablka, nasekané ořechy, mátu a rozdrobený sýr na větší kousky. Vše jsem opatrně promíchala zakápla olivovým olejem a medem.


FENIKLOVÝ SALÁT S POMERANČEM


CO POTŘEBUJEŠ:

bulva fenyklu
pomeranč
nasekané mandle
namočené rozinky v bílém víně
lístečky z fenyklu
lepší sůl
olivový olej
citronovou šťávu

Fenykl jsem omyla a nakrájela na tenké plátky, přidala jsem nakrájený pomeranč, fenyklové lístky, předem namočené rozinky ve víně, nasekané mandle a sůl. Vše jsem polila citronovou šťávou a olivovým olejem.


OBLOŽENÝ CHLEBÍČEK S AVOKÁDEM


CO POTŘEBUJEŠ:

celozrnný chléb
zralé avokádo nakrájené na tenké plátky
nastrouhaná kůra z bio citronu
čerstvě namletý barevný pepř
hodí se i zauzená mletá paprika
olivový olej
lepší sůl



6 komentářů:

  1. Fenykl nejím :) ale vypadá to dobře

    OdpovědětVymazat
  2. Fenykl zbožňuju teplý i studený (ne rozvařený)

    OdpovědětVymazat
  3. Dě-ku-ji! Jedničku jsme dnes večeřeli a musel jsem jej votočit ještě jednou, jak byl dobrý.
    S fenyklovým už u ženy takový úspěch mít nebudu, ale o to víc bude chutnat mně.
    Klaním se a děkuji ještě jednou.

    OdpovědětVymazat