sobota 6. prosince 2014

HORKÝ CIDER


 
Přiznejte se, kdo už měl svařák na přeplněném Staromáku? Já si raději připravím domácí svařák a nebo tento vymazlený cider. Pokud chce někdo více přiostřit, tak může přidat trochu rumu.
 
CO POTŘEBUJEŠ:
 
400 ml cideru (pro děti lze nahradit jablečným moštem)
1 menší jablíčko
2 svítky celé skořice
3 lžičky třtinového cukru
kousek kůry z bio citronu
pár sušených brusinek
 
  1. Do rendlíčku jsem si dala cukr a na mírném ohni jsem připravila světlý karamel.
  2. Zalila jsem ho přibližně jedním deci vody, rozmíchala, přidala jsem brusinky, citronovou kůru (bez hořké bílé části) a skořici. Směs koření jsem provařila a pak jsem nalila cider.
  3. Jakmile se cider začal prohřívat, tak jsem ho nalila do hrnků a ozdobila nakrájeným jablíčkem.
 


10 komentářů:

  1. Krásný recept i hrnecky, vyzkousim :)

    OdpovědětVymazat
  2. já dělávám svařený mošt s voňavým kořením, do kterého přidávám panáka rumu :)

    OdpovědětVymazat