pondělí 13. září 2010

MUŠLE


Tohle léto jsem u moře nebyla, tak jsem si chtěla tak trochu připomenout vůni a chuť léta. Nastartovali jsme káru a jeli do přímořských Průhonic (Makro). Koupili jsme asi kilo mušlí za 90 korun. Super levná a zdravá večeře pro dva, jen k tomu přikusovat bílou bagetu a vysosávat tu úžasnou štávu.

CO POTŘEBUJEŠ

mušle - Slávka jedlá asi 1 kg
česnek 2 stroužky
šalotka 2 malé
bílé suché víno 2dc
olivový olej 2 lžíce
malá chilli paprička
listová petržel

  1. Mušle důkladně omyju ve studené vodě, rozbité a otevřené mušle odstraním.
  2. Česnek a šalotku nakrájím na plátky a vhodím do pánve s olejem. Přidám nakrájenou papričku. Do pánve nasypu opatrně mušle. Přeliju suchým vínem a dusím několik minut, až se víno částečně zredukuje.
  3. Posypu nasekanou petrželí, promíchám a podávám s bílou bagetou. Mušle, které se neotevřou, nepapat :)

5 komentářů:

  1. To je super! Honem mi dovol ať si můžu dát odkaz na tebe k sobě! .)

    OdpovědětVymazat
  2. kde reagovat nez pod poslednim prispevkem .. nadherne fotky .. a výpečky v Kácově jsou fakt povedené

    OdpovědětVymazat
  3. ,,a když nemáme čerstvé houbičky ,,dáme tam houbičky na nádobí,,

    OdpovědětVymazat
  4. Tohle sice nejsem schopná jíst, ale přesto-aspoň fotku pochválím a spokojím se s vírou, že to dobré je, ingredience jsou fajn.

    OdpovědětVymazat