pondělí 6. září 2010

SUŠENÁ RAJČATA

 
CO POTŘEBUJEŠ
500 g cherry rajčat
2 malé lžičky mořské soli
1/4 malé lžičky cukru
1 lžička sušeného tymiánu nebo rozmarýnu
2 polévkové lžíce olivového oleje

 
  1. Troubu předehřeji na 220 °C
  2. Rajčata rozkrájím na polovinu a řezem nahoru je naskládám do zapékací mísy. Osolím, posypu cukrem a kořením a pokapu olejem.
  3. Vložím do trouby, kterou vypnu po 5 minutách. Rajčata nechám v troubě přes noc. Pozor neotvírat dvířka!!


 

5 komentářů:

  1. Tohle by mě nenapadlo, opravdu získají konzistenci jako ta kupovaná sušená rajčata? To teda budu muset hned vyzkoušet, protože sušená rajčata jsou lahůdka.

    OdpovědětVymazat
  2. Kupovaná rajčata jsou hodně vysušená,tyhle jsou do lednice tak na jednu akci.Rajčátka jsou rozhodně sladčí))))

    OdpovědětVymazat
  3. Terko, ahoj, super napad!!! Myslis, ze by sla rajcata takhle nalozit do oleje? Nebo by musela byt vysusena jeste vic?
    Mej se krasne, blogu zdar! Hanka z Bydla

    OdpovědětVymazat
  4. Díky moc Hanko:) určitě víc vysušit,ale nezkoušela jsem to.Jinak pozdravuj moc holky.Papa

    OdpovědětVymazat
  5. Zkusila jsem a můžu jednoznačně pochválit! :)

    OdpovědětVymazat