středa 13. října 2010

BRAMBOROVO-DÝŇOVÉ NOKY


CO POTŘEBUJEŠ
NOKY
500g brambor
200-300g hladké mouky
1 žloutek
1/2 menší dýně
špetku muškátového oříšku
sůl
NA NOKY
50g nastrouhaného parmezánu
2 lžíce olivového oleje
50g pancetty
sůl, pepř
  1. Do hrnce jsem dala vařit nakrájenou dýni na větší kousky (bez slupky). Počítejte asi 10-15 minut.Vodu jsem slila a dužinu jsem rozmačkala na kaši. Na nočky použijte jen 125g, zbytek můžete dát zamrazit.
  2. Celé brambory jsem dala do hrnce a nechala vařit asi 20 minut. Brambory jsem ještě za tepla oloupala a nastrouhala na jemném struhadle.
  3. Pak jsem přidala dýnovou kaši, žloutek, muškátový oříšek, sůl a pepř.
  4. Do brambor jsem postupně přidávala mouku. Těsto musí být v závěrečné fázi vláčné.
  5. Je docela možné, že budete potřebovat všechnu mouku ale i naopak, že budete muset přidávat. Vše záleží na velikosti žloutku. Těsto jsem uhnětla a vyválela na 4 válečky o průměru 2 cm. Postupně jsem je rozkrájela a udělala málé nočky. Pomocí vidličky můžete  tyto válečky upravit do formy malých nočků.
  6. Noky jsem uvařila ve vroucí vodě 3-4 minuty. Doba vaření záleží na velikosti nočku.
  7. Uvařené noky jsem přendala do mísy, zalila olivovým olejem. Na pánvi jsem osmahla pancettu a přidala na noky. Na závěr jse posypala parmezánem můžete i bazalkou pokud máte.

5 komentářů: