neděle 7. listopadu 2010

RIB EYE - POSLEDNÍ GRILOVÁNÍ

 

Tak už je tady poslední grilovačka. Sázavské podnebí nám moc nepřálo, ale odradit od grilování jsme se nenechali. Na tento večer vám recept nenapíšu, ale trochu popíšu. Třeba vás nalákám na podzimní grilování. Už mám dost různého nakládání a olejování masa! Je tady skvělá rada - stačí jen flákota dobrého masa RIB EYE steak a hrubá himalájská sůl od Jamie Olivera nic víc nic míň:) Sůl jsem koupila v obchodě Tesco. Maso jsme zakoupili v jednom nuselském anglickém řeznictví (Nuselská 66, Praha 4). Na první pohled obyčejný řeznictví, ale mají spoustu dobrého masa a různých pochutin. Třeba i  anglické klobásky, ty jsou opravdu fantastický. Maso by mělo mít pokojovou teplotu, aby nemělo moc šoka až ho dáte na gril, tak jak píšu jen posolit a žádnej olej.
Jako přílohu jsem zvolila pečené brambory ( lehce předvařené), olivový olej, pro vůni kůru z citronu, hrubou sůl a jarní cibulku jen tak na oheň.

4 komentáře:

  1. Steak je nejlepší. Ještě lepší je steak s brownies.

    OdpovědětVymazat
  2. Vareni s Jamiem tak to mam nejradsi....
    A pokud jste jeho fanousky mohu vrele doporucit ceske fan stranky:
    www.e-jamie.eu

    OdpovědětVymazat