neděle 7. listopadu 2010

RIB EYE - POSLEDNÍ GRILOVÁNÍ

 

Tak už je tady poslední grilovačka. Sázavské podnebí nám moc nepřálo, ale odradit od grilování jsme se nenechali. Na tento večer vám recept nenapíšu, ale trochu popíšu. Třeba vás nalákám na podzimní grilování. Už mám dost různého nakládání a olejování masa! Je tady skvělá rada - stačí jen flákota dobrého masa RIB EYE steak a hrubá himalájská sůl od Jamie Olivera nic víc nic míň:) Sůl jsem koupila v obchodě Tesco. Maso jsme zakoupili v jednom nuselském anglickém řeznictví (Nuselská 66, Praha 4). Na první pohled obyčejný řeznictví, ale mají spoustu dobrého masa a různých pochutin. Třeba i  anglické klobásky, ty jsou opravdu fantastický. Maso by mělo mít pokojovou teplotu, aby nemělo moc šoka až ho dáte na gril, tak jak píšu jen posolit a žádnej olej.
Jako přílohu jsem zvolila pečené brambory ( lehce předvařené), olivový olej, pro vůni kůru z citronu, hrubou sůl a jarní cibulku jen tak na oheň.

7 komentářů:

  1. Steak je nejlepší. Ještě lepší je steak s brownies.

    OdpovědětVymazat
  2. Vareni s Jamiem tak to mam nejradsi....
    A pokud jste jeho fanousky mohu vrele doporucit ceske fan stranky:
    www.e-jamie.eu

    OdpovědětVymazat
  3. My jsme začali letos sezonu grilování a uzení poměrně pozdě. Nějak nebyl čas, chuť a pak taky nebylo ani moc počasí, které by tomu přálo. Ale teď už jedeme v plném proudu. Letos se chci naučit, jak zavařit uzené maso, takže doufám, že si udělám i zásoby něčeho dobrého na zimu. V zimě sice občas něco vyudím, ale to je na okamžitou konzumaci. Ale takové uzené z plechovky do šunkofleku má taky svoje kouzlo. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Kde jste sehnali ten gril? Taky sháníme něco podobného. Ať to není moc velké, ale jde tomu aspoň trochu regulovat teplota. Koukali jsme na něco ve slevě nebo přes slevový kupon, ale nějak se nám nedaří najít přesně to, co bychom potřebovali. Přitom to vypadá, že grily prodává dneska už kdejaká večerka, alespoň co mi tak přijde. Ale ta kvalita, ta je fakt hodně špatná. :/

    OdpovědětVymazat
  5. Já grilování miluji odjakživa a snažím se vždy hledat nové recepty, které můžu venku při vaření vyzkoušet. Jen málokdy si tedy vystačím s klasikou, jakou je grilování sýrů, nebo buřtů. Mám tedy radši komplexnější jídla, takže se nebojím pustit i do grilování zeleniny. Nedávno jsem navíc narazila na pánve na gril, se kterými jde vše hladce.

    OdpovědětVymazat