pátek 21. ledna 2011

CAPCAKES - BATOLATA






Co je malé, to je hezké. Je to přesně rok co jsem byla v Londýně. Na každém rohu byla cukrárna nebo pekárna s dortíky cupcakes. Miluju kulinární výlety a ochutnávat nové dobroty. Nebo se jen tak kochat. Tady máte inspiraci na super nevkusné a přesladké dortíky. Je to pouze holčičí záležitost!!! :)

CO POTŘEBUJEŠ

125g změklého másla
200g cukru
2 lžičky limetkové kůry
3 vejce
45g strouhaného kokosu
115g hladké mouky
půl lžičky prášku do pečiva
90g jogurtu

NA POLEVU

100g  měkkého másla
500g moučkového cukru
125ml kokosového mléka
1-2 lžičky limetkové šťávy
potravinářské barvivo a marcipán na ozdobení

Moje batolata :)

 

  1. Troubu jsem si předehřála na 180°C. Formu na muffiny jsem si vyložila papírovými košíčky.
  2. Rozmíchala jsem si máslo, cukr a limetkovou kůru do hladké směsi. Přidala jsem celá vejce. Nakonec přisypala kokos, mouku, nalila jogurt a promíchala.
  3. Pak jsem směs rozdělila do papírových košíčků a pekla asi 20 minut.
  4. Po upečení jsem cupcakes nechala vychladnout a ozdobila polevou a marcipánem. 

POLEVA

Mixérem jsem vyšlehala máslo s cukrem, pak jsem přilila kokosové mléko a po troškách limetkovou šťávu. Nakonec jsem přidala potravinářské barvivo a směs jsem řádně promíchala.

10 komentářů:

  1. Vypadají úúúžasně, zvlášť ty na prvních dvou fotkách, zajímalo by mě, jak to udělali, že se jim nerozkydli, mě se to ve větších košíčcích stávalo, když jsem je nedala do formy. Teď mám silikonovou a papírové košíčky ani nepoužívám. Ale ty pidi mě fakt lákaj, jen mě leká to množství cukru, obzvlášť v té polevě. Je to hodně sladké, viď? Dostává mne to zdobení...kdyby mým holkám chutnal ten máslový krém, tak neváhám...musím to vyzkoušet, zdobit by je to bavilo, ale mají maminkou zmlsané sosáčky - dort jí jen ode mne čokoládovočokoládový, máslo vůbec a šlehačku taky ne, potvůrky moje sladké :o))
    Monča

    OdpovědětVymazat
  2. Mončo, tak to máš pravdu. Je potřeba forma jinak se rozjedou na placičky. To byl můj první pokus :-)
    Možná místo máslového krému, použij sýr Buko nebo Philadelphia. Je to trochu jako mascarpone pak přidej cukr moučka a limetkovou kůru. Třeba to budou holky jíst )))

    OdpovědětVymazat
  3. Krása, úplná škoda je poničit něčím tak nešetrným jako je sníst=)) Už se na ně chystám dlouho, ale po shlédnutí fotek s tím začnu rovnou zítra=)

    zlatosfera.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  4. Prosím ťa, aký jogurt tam má ísť??

    OdpovědětVymazat
  5. Och mňam :) Na všechno co tu je se mi sbíhají sliny (a začínám mít hlad)! Hlavně na toho lososa. Máš dalšího pravidelného čtenáře! ;)

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj, ráda bych se zeptala na pár věcí k receptu - košíčky mají být asi menší než ty klasické na muffiny co? a jak moc je naplnit? děkuju
    Monika

    OdpovědětVymazat
  7. Moniko, je to standartní velikost košíčků. Možná fotka trochu mate. Jinak naplňuj vesele k okraji, neboj těsto moc to nenabíhá.
    Držim palce T.

    OdpovědětVymazat