čtvrtek 5. května 2011

LILKOVÉ ZÁVITKY



 
Každodenní otázka co k večeři? To úplně nesnášim. Hrozně ráda vařim ale nerada vymejšlim co. Loupaná rajčata a parmazán mám stále v kuchyni po ruce. Alespoň několik večeří se dá vymyslet ((( Tady máte jeden výborný tip, chutná podobně jako Musaka.

CO POTŘEBUJEŠ
300g mletého hovězího maso
1 konzerva loupaných rajčat
1 cibule (malá)
1 lilek
parmazán
hladká petržel
sůl, pepř
1 lžička hnědého cukru
olivový olej
trocha bíleho vína

  1. Na cibulce a olivovém oleji jsem osmahla mleté maso, přidala jsem loupaná rajčata a trochu bíleho vína. Přidala jsem cukr, osolila a opepřila. Chvilku jsem omáčku dusila. Poté jsem nasypala hladkou petržel.
  2. Na teflonové pánvi jsem osmahla tenké plátky lilku (jen lehce pokapané olejem).
  3. Na osmahnutý plátek lilku jsem dala omáčku a posypala trochu parmazánem. Lilky jsem opatrně zarolovala a položila jeden za druhým do zapékací mísy. Masové roládky jsem posypala parmazánem a nechala zapéct dozlatova.

7 komentářů: