Rebarbora neboli reveň - tato lahodná zelenina má ale přinášet i ještě něco navíc. Podle kulinářské magie se křehké červené i zelené stonky považují za ingredience lásky. Jejich řízná chuť prý slibuje i stejně řízné vztahy. Tak nevím, ale rozhodně tento koláč stojí za hřích.
CO POTŘEBUJEŠ:
800g rebarbory
2 hrnky polohrubé mouky
3/4 hrnku cukru (já použila třtinový cukr)
1/2 hrnku oleje
1 prášek do pečiva
2 vejce
mléko podle potřeby
3/4 hrnku cukru (já použila třtinový cukr)
1/2 hrnku oleje
1 prášek do pečiva
2 vejce
mléko podle potřeby
Na drobenku:
máslo
cukr
polohrubá mouka
- Ze surovin jsem zpracovala lité těsto a zadělala ho mlékem. Těsto jsem nalila do vymazaného a moukou vysypaného plechu.
- Potom jsem oloupala rebarboru a nakrájela na malé kousky. Rebarborou jsem posypala koláč a trochu zasypala cukrem. Rebarbora je hodně kyselá, tak cukr je celkem potřeba.
- Nakonec jsem přidala drobenku. Koláč jsem pekla asi 40 minut.
slintaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam!!!
OdpovědětVymazatkde se kupuje rebarbora?
OdpovědětVymazatrebarbora:)) v supermarketoch bez problémov.. v kaufblablabla ju majú :)
OdpovědětVymazatJe geniální! Poprvé jsem pekla s rebarborou a už asi nebudu péct jinak :-) Jen jsem strašně nenechavá, tak jsem si původní recept malililinko upravila - do drobenky jsem dala domácí vanilkový cukr a do těsta půl na půl bílou a celozrnnou mouku... Ale nepochybuju, že i bez toho by byl skvělý, zmizel totiž závratnou rychlostí :-)
OdpovědětVymazatNa kolik stupnu jste pekly prosim?
OdpovědětVymazatBarbora Zel: No to už si moc nepamatuju, ale předpokládam 180°C :)
OdpovědětVymazatnike off white
OdpovědětVymazatsupreme
kd shoes
golden goose sneakers
jordan travis scott
ggdb
golden goose outlet
haaoj91epl
OdpovědětVymazatgolden goose outlet
golden goose outlet
supreme outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet