Rebarbora neboli reveň - tato lahodná zelenina má ale přinášet i ještě něco navíc. Podle kulinářské magie se křehké červené i zelené stonky považují za ingredience lásky. Jejich řízná chuť prý slibuje i stejně řízné vztahy. Tak nevím, ale rozhodně tento koláč stojí za hřích.
CO POTŘEBUJEŠ:
800g rebarbory
2 hrnky polohrubé mouky
3/4 hrnku cukru (já použila třtinový cukr)
1/2 hrnku oleje
1 prášek do pečiva
2 vejce
mléko podle potřeby
3/4 hrnku cukru (já použila třtinový cukr)
1/2 hrnku oleje
1 prášek do pečiva
2 vejce
mléko podle potřeby
Na drobenku:
máslo
cukr
polohrubá mouka
- Ze surovin jsem zpracovala lité těsto a zadělala ho mlékem. Těsto jsem nalila do vymazaného a moukou vysypaného plechu.
- Potom jsem oloupala rebarboru a nakrájela na malé kousky. Rebarborou jsem posypala koláč a trochu zasypala cukrem. Rebarbora je hodně kyselá, tak cukr je celkem potřeba.
- Nakonec jsem přidala drobenku. Koláč jsem pekla asi 40 minut.
slintaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam!!!
OdpovědětVymazatkde se kupuje rebarbora?
OdpovědětVymazatrebarbora:)) v supermarketoch bez problémov.. v kaufblablabla ju majú :)
OdpovědětVymazatJe geniální! Poprvé jsem pekla s rebarborou a už asi nebudu péct jinak :-) Jen jsem strašně nenechavá, tak jsem si původní recept malililinko upravila - do drobenky jsem dala domácí vanilkový cukr a do těsta půl na půl bílou a celozrnnou mouku... Ale nepochybuju, že i bez toho by byl skvělý, zmizel totiž závratnou rychlostí :-)
OdpovědětVymazatNa kolik stupnu jste pekly prosim?
OdpovědětVymazatBarbora Zel: No to už si moc nepamatuju, ale předpokládam 180°C :)
OdpovědětVymazatnike off white
OdpovědětVymazatsupreme
kd shoes
golden goose sneakers
jordan travis scott
ggdb
golden goose outlet