středa 11. května 2011

RUKOLOVÁ POLÉVKA





Polévka z rukoly je strašně jednoduchá a moc dobrá, trochu chutná jako špenátová. Ta štiplavost rukoly se ztratí a má výbornou jarní chuť.
CO POTŘEBUJEŠ:

2 hrstě rukoly
2 středně velké brambory
1 malá cibule
2 lžíce olivového oleje
3/4 l kuřecího vývaru
1/4 l smetany 31%
sůl, pepř

  1. Syrové brambory jsem oškrábala a nakrájela na menší kousky, očištěnou cibuli jsem nasekala na jemno.
  2.  Ve středně rozpáleném hrnci jsem všechno orestovala na olivovém oleji. Pak jsem základ zalila kuřecím vývarem, osolila a opepřila. Brambory jsem vařila do měkka.
  3. Pak jsem přidala rukolu a krátce jsem polévku povařila. Nakonec jsem přidala smetanu a polévku jsem rozmixovala do hladka. Na ozdobu přidejte lístek rukoly nebo můžete dát noček z kozího sýra.

8 komentářů:

  1. Miluji rucolu! Určitě to vyzkouším..vypadá to i docela dietně až na tu smetanu, ale dala by se použít i nějaká nízkotučná, že?:-)
    Dáda

    OdpovědětVymazat
  2. No jo, když ta smetana je tak dobrá :) Díky T.

    OdpovědětVymazat
  3. Terko, máš super blog. Vídali jsme se kdysi dávno na keramice v Dejvicích. Na tvůj blog jsem narazila úplně náhodou a ačkoli ho mám v oblíbených již delší dobu, až dnes jsem si všimla, že autorem jsi ty. Měj se krásně. Tvůj blog doslova "žeru".
    Pa pa Míša

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Míšo, tak to fakt sranda:-)))) asi vím. Tmavé vlasy a byla si hrozně šikovná. Jsem ráda, že se ti blog líbí. Jsem čerstvě na mateřský, tak si ten můj blog užívám. Díky že si napsala, mám velkou radost.))))) pa Tereza

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Míšo, nevim jestli si to stačila přečíst, ale nějak se mi ta odpověď ztratila. Celé to nějak blbne. Jsem ráda že se ti blog líbí a že si se ozvala. Hned mi to zlepšilo náladu.)))) Jsem čerstvě na mateřský a moc si to užívám. Díky moc za zprávu.pa Tereza

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Terko, jsem taky na mateřské, mám půlroční holčičku a kluka 4 roky. Romča je zatím svobodná a bezdětná, Laďka má pětiletého chlapečka. Měj se krásně!! užívej léta a mimi! Budu sem koukat a inspirovat se!! Máš to nádherný!!!!! pa pa Míša

    OdpovědětVymazat