Dýňová sezóna začíná a tohle rizoto si nenechte ujít! Pokud se rozhodnete, tak určitě použijte rýži na rizoto, určitě použijte pravý vývar a kvalitní parmazán. Rozhodně nebudete litovat.
CO POTŘEBUJEŠ:
60g másla + trochu olivového oleje
1 cibule, nakrájená na jemno
1kg dýně, oloupané nakrájené ( já použila dýni Hokaido, ta se nemusí loupat)
300g kulaté rýže Arborio
250ml bílého vína
1,5 litru horkého kuřecího vývaru
100g strouhaného parmazánu
sůl
- Na másle a oleji jsem zpěnila nasekanou cibulku, pak jsem přidala dýni nakrájenou na kostičky. To vše jsem restovala asi 10 minut.
- Do pánve jsem přidala rýži, kterou jsem zprudka opražila. Pak jsem směs osolila a svlažila vínem. Rizoto jsem zvolna míchala dál, dokud se alkohol nevyvařil.
- Po zhoustnutí jsem postupně po naběračkách přidávala vývar. Rizoto jsem vařila asi 25-30 minut, dokud rýže nebyla uvařená al dente. Doporučuji od rizota nikam neodcházet!:)
- Na závěr jsem do rizota přihodila trochu másla a část parmazánu - to vše jsem přiklopila pokličkou a nechala odpočinout. Rizoto musí být tekutý, ale rýže by měla být na skus.
- Na ozdobení rizota dejte hoblinky parmazánu, nebo můžete použít sýr mascarpone na zjemnění.
jj dal bych si
OdpovědětVymazatParada a sezoni...
OdpovědětVymazatto vypadá skvěle, vyzkouším!
OdpovědětVymazat