pondělí 19. března 2012

TARTALETKY S NUGÁTEM

Na závěr každého menu nesmí chybět sladká tečka. ° Tak jsem upekla neodolatelný a přitom jednoduchý dezert. Pozor krém nebezpečně hříšný!
CO POTŘEBUJEŠ NA ASI 20 KOUSKŮ:
 
TĚSTO:
250g hladké mouky
125g másla
3-5 lžic vody
2 žloutky
fazole na zatížení těsta
 
KRÉM:
200g másla
1 salko
4 lžíce kakaa
borůvky na ozdobení
 
 
  1. Z hladké mouky, másla, žloutků a vody jsem vypracovala na válu těsto. Pak jsem těsto zabalila do folie a nechala hodinu odpočinout v chladu.
  2. Těsto jsem rozválela a vykrájela kolečka, kterými jsem vyložila formičky. Dno jsem propíchala vidličkou a zatížila fazolemi, aby se těsto při pečení nezvedalo. Košíčky jsem pekla v troubě vyhřáté na 180°C asi 20 minut.
  3. Mezi tím jsem si připravila krém. Změklé máslo jsem vyšlehala v misce. Postupně jsem vmíchávala salko a šlehala dokud nevznikl hustý krém. Nakonec jsem zašlehala kakao.
  4. Krém jsem nechala do lednice vychladnout a pak jsem pomocí sáčku naplnila vychladlé košíčky.

20 komentářů:

  1. To vypadá naprosto fantasticky! Škoda, že člověk po ochutnání asi nedovede zůstat jen u jednoho kousku.. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Fíha :-) Vypadá to naprosto úžasně, škoda, že nejsem schopná udělat máslový krém. Ale s mým oblíbeným blbuvzdorným tvarohovočokoládovým by to mohlo taky fungovat.

    PS: Prima kuchyň v nadpisu ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to je něco pro mně, čokoholika :-). A linecké košíčky mám ještě od Vánoc v mrazáku, Salko ve špajzu, tak to už se těším!

    OdpovědětVymazat
  4. nádherné! A navíc mám v lednici zbylé žloutky! Zítra jdu do toho:)

    OdpovědětVymazat
  5. super, toto som robila na vianoce :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Nádhera, tá čučoriedka nemá chybu

    OdpovědětVymazat
  7. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  8. No to vypadá luxusně. Navíc ty fotky jsou úžasné!

    OdpovědětVymazat
  9. Tak toto vypadá moc a moc lahodně.Jestli jsi to dělal ty,tak jsi teda velmi a velmi šikovný.

    OdpovědětVymazat
  10. Tyjo to vypadá krásně. Těším až budou čerstvé borůvky a vyzkouším to :)

    OdpovědětVymazat
  11. Barčo, můžeš použít i maliny. Ještě to ovoce je drahý, ale dá se sehnat všechno.

    OdpovědětVymazat
  12. To vypadá úžasně a jednoduše, určitě to v nejbližší době vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
  13. Úžasná dobrota :) Měla bych takový dotaz, v článku jsem se o tom nedočetla, ale to salko se musí nejprve uvařit že?

    OdpovědětVymazat
  14. Úžasná dobrota :) Měla bych takový dotaz, v článku jsem se o tom nedočetla, ale to salko se musí nejprve uvařit že?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V tomto receptu se salko nevaří, jinak se to dělává často.

      Vymazat