úterý 2. října 2012

NADÍVANÉ OLIVY

 
 
 
Byla jsem pozvaná na půvabnou faru, kde se uskutečnilo nedělní setkání s různými kulinárními blogery. Bylo to moc milé se setkat s lidmi, které jídlo prožívají stejně jako já. Každý měl za úkol  něco malého přinést. Nejdříve se čančalo a seznamovalo, pak se samozřejmě i fotilo a nakonec se hodovalo. Byla to luxusní hostina všeho druhu.Všechno bylo výborné, ale to co mě dostalo, byla dýňová domácí zmrzlina a zmrzlina slaný karamel, ani nemůžu říci, jaká mi vlastně chutnala víc. Z čeho jsem byla taky nadšená, byl nenápadný nápoj v hrníčku. Myslela jsem si, že jsem dostala nějakou studenou kávu, ale byl to drink z Becherovky, ananasového džusu, domácí bezinkové šťávy a navrch pěna z bílků s muškátovým oříškem. Byl to skvost!
 Všechno jídlo bylo s láskou dělané a opravdické. Děkuji Darině, která to všechno zorganizovala. Víc takových bezva projektů. Když se budete chtít podívat na více, tak si kupte ve čtvrtek Instinkt.
 
Zúčastnění blogeři: 

Mlsná kočka
Foodissimo
Tři kopečky
Bábovko
Pieceofcake
Sweetsnsins
Nekuřácký bar


NADÍVANÉ OLIVY

CO POTŘEBUJEŠ:

asi 170g velkých zelených oliv bez pecek
210g riccoty
60g kozího sýra - tvarohového
trochu nastrouhané citronové kůry
1 lžička všelijakých bylinek nadrobno nakrájené
olej na smažení
1 hrnek hladké mouky
1 hrnek strouhanky
1 vejce
  1. V misce jsem si rozmíchala riccotu a kozí sýr, přidala jsem nastrouhanou kůru a  na jemno nasekané bylinky. Vše jsem důkladně promíchala.
  2. Sýrovou směsí jsem naplnila cukrářský pytlík a všechny olivy jsem tím naplnila.
  3. Pak jsem všechny naplněné olivy obalila v mouce, ve vajíčku a nakonec ve strouhance.
  4. Až jsem všechny olivy obalila v trojobalu, ponořila jsem je lžící do rozpáleného oleje. Vše jsem smažila do zlatova. Je to rychlovka, olivy jsem nechala okapat na ubrousku. Podávat je můžete hned.

3 komentáře: