pondělí 3. června 2013

ORIENTÁLNÍ SALÁT Z QUINOY



Než jsem se rozhoupala napsat recept na tento salát, tak už granátové jablko není v sezoně a vy ho horko těžko někde seženete. Tak to berte jako inspiraci a nebo si recept nechte v paměti. Chuť tohoto salátu je velmi svěží a orientální, kdo nemá rád čersvý koriandr, tak nebrat. :) 

CO POTŘEBUJEŠ:

150 g quinoy
2 malé cukety
1 granátové jablko
2 lžíce olivového oleje
1 limetku
1 hrst čerstvého koriandru
snítku hladké petržele
snítku čerstvé máty
kousek chilli papričky
sůl

  1. Quinou jsem několikrát důkladně proprala horkou vodou a nechala okapat. Pak jsem ji dala do osolené vroucí vody a vařila asi 15 minut. Přesný návod je na obale. :) Mezi tím jsem si na kapce oleje ugrilovala cuketu nakrájenou na kousky.
  2. Uvařenou a vychladlou quinou jsem nasypala do mísy. Přidala jsem cuketu, zálivku s olivovým olejem a limetkou, nasypala nasekané bylinky, papričku. Nakonec jsem přidala semínka z oloupaného granátového jablka.

11 komentářů:

  1. Vypadá to moc chutně :) Quinoy mě láká, ale bojím se, jak to bude chutnat :D

    OdpovědětVymazat
  2. Neboj, já nepublikuju nic hnusnýho ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Presne podle meho gusta. Quinoa je superfood ;)

    OdpovědětVymazat
  4. I don't drop many remarks, however I looked at a great deal of responses here "ORIENT�LN� SAL�T Z QUINOY". I actually do have a couple of questions for you if you tend not to mind. Is it just me or does it appear like some of the remarks look like they are left by brain dead visitors? :-P And, if you are posting at additional online social sites, I'd like to follow anything new you have to post.
    Could you make a list of the complete urls
    of your shared pages like your twitter feed, Facebook page or
    linkedin profile?

    Also visit my web blog - rozliczenie roczne

    OdpovědětVymazat
  5. Milá Terezo,

    Ráda čtu Váš blog, na kterém mě vedle receptů velmi baví i styl Vašeho psaní. Také fotky jsou naprosto úžasné! Tento salát jistě brzy vyzkouším, věřím, že nějaké to granátové jablko se ještě v Česku najde :)

    Jako milovnici vaření a dobrého jídla bych Vás chtěla srdečně pozvat na menší gastronomický workshop, který se uskuteční pod záštitou značky Jar Platinum. Našim cílem je zabývat se tím, co je opravdu důležité – kvalitním vařením. Jar se vypořádá se vším ostatním, co s přípravou skvělých pokrmů souvisí – například se špinavým nádobím. Tento krátký kurz bude veden Radkem Šubrtem, který patří mezi nejlepší šéfkuchaře v ČR. Možná jej znáte z televizních pořadů o vaření jako např. Tescoma s chutí nebo MasterChef, kde se zhostil role porotce. Pokud se rozhodnete akce zúčastnit, budete mít jedinečnou příležitost připravit s tímto odborníkem lahodné menu. Myslím, že by to mohla být skvělá zkušenost pro všechny gastro-nadšence 
    Kurz se uskuteční dne 12. 6. 2013 od 16 do 18 hodin v prostorách školy vaření Chefparade +, Bubenské nábřeží 306/13, budova 36, Praha 7.

    Jar Platinum je zcela nový produkt, jež bude brzy uveden na český trh. Navazuje na silnou tradici značky Jar, která se za dobu své existence stala symbolem kvality. Nyní ale přináší nejsilnější čisticí sílu v historii této značky, a to ve formě prostředku na mytí nádobí a nově také kapslí do myčky. Při příležitosti představení produktu Jar Platinum českým zákazníkům jsme připravili workshop pro vybranou skupinu gastro-bloggerů. Věříme, že přinese mnoho zajímavých zkušeností těm, kteří milují vaření stejně jako Vy!

    Máte-li zájem zapojit se do našeho workshopu, kontaktujte mě prosím e-mailem na a.sadiqova@cook-comm.com nebo telefonicky na 734 404 174. Ráda se s Vámi podělím o další detaily.

    S pozdravem

    Alena Sadiqová
    Tým značky Jar – Česká republika

    P.S. V případě, že nemáte zájem účastnit se této akce nebo si nepřejete být mnou nadále kontaktována, informujte mě prosím e-mailem.

    OdpovědětVymazat
  6. kurnik.. ja som hlava deravá.. minule v DMke som rozmýšľala, čo som to ešte chcela kúpiť, a na quinou som zabudla! tak nabudúce! šalát vyzerá úžasne :)

    OdpovědětVymazat
  7. přemluvila jste mne a quinou jsem si koupila. Dneska vyzkouším také salát, ale z jiných ingrediencí. PS: tušila jste, že se z ní dá i péct? Jakmile bude trošku času, uvedu recept zde : http://moniislifestyle.blogspot.cz/ .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jasně! Dá se i péct a dělělat třeba i burgery. Vypadá to, jako potravina roku! :)
      Tak držim palce a ať se salát povede.

      Vymazat
    2. haha, pokus omyl. Nemám síto a nepropláchla jsem to a bylo to hořkohořké moc :(. Tak příště. Až koupím pořádné síto :D.

      Vymazat