Každý se nechá rád rozmazlit čokoládou. A v nevlídném počasí s horkým dortíčkem přímo do postele je ta nejlepší volba co můžete udělat. :) Experimentování mě nakonec dovedlo k výsledku z říše těch nejhříšnějších snů. Každý kousek se jen rozplývá na jazyku.
Když si budete chtít také zaexperimentovat, tak bude probíhat soutěž o tašku s tisícovkou Lindor pralinek, podepsanou Rogerem Federerem. Malou výhru získá každý, kdo se zúčastní. Stačí si koupit dvě balení Lindor Caramel, stát se fanouškem na fb a sledovat soutěž. Tak hodně štěstí.
CO POTŘEBUJEŠ na 4 dortíčky:
80 g hořké čokolády, já použila Lindt 70%
170 g másla
lžíci mléka
30 g polohrubé mouky
40 g mandlové moučky (mletých mandlí)
20 g třtinového cukru
2 vejce (oddělené bílky a žloutky)
4 pralinky Lindor caramel
- Na dortíčky jsem si nechala rozpustit ve vodní lázni čokoládu s máslem a mlékem.
- Pak jsem rozpuštěnou čokoládu odstranila ze sporáku a do čokoládové směsi jsem vmíchala mouku, cukr a mleté mandle.
- Přidala jsem rozšlehané žloutky. Tady opatrně, čokoládová směs nesmí být horká, jinak se vše srazí!
- Ušlehala jsem si tuhý sníh z bílků a opatrně jsem ho vmíchala do těsta. To aby těsto bylo hezky nadýchané.
- Pak jsem těsto nalila do vymazaných formiček. Do každé nádobky jsem vložila čokoládovou pralinku a přikryla opět těstem. Malé dortíčky jsem pekla v předehřáté troubě na 170 °C po dobu asi 15 - 20 minut.
- Tady je potřeba odhadnout, aby se dortíčky úplně nedopekly a zůstaly uvnitř vláčné. Nejlepší je podávat dortíčky teplé a když se lžičkou do nich dloubne, tak všechny překvapí rozteklá Lindor pralinka. :)
dietka :) ale určitě to bude božské
OdpovědětVymazatHezký večer
Radana
Ano dietka!!! :-) pak si zaběháme.
OdpovědětVymazatKvalitná čokoláda pri diéte nie je problém, problém sú hnedé napodobeniny s 1% kakaového masla, sú plné margarínov a cukru . Napr. studentská pečeť
VymazatAjajaj, ty bonbonky miluju, tož to musí být dobrota. To asi vyzkouším ;-)
OdpovědětVymazat...tak to je bomba ... úplně se mi zdvihla nálada...děkuji...Věrka
OdpovědětVymazatTo je něco pro mě :)
OdpovědětVymazatTak to musí být opravdu něco vynikajícího, stále prahnu po čokoládovém dortu, takovém štavnatém, aby se rozplýval na jazyku a toto bude bomba
OdpovědětVymazatJednoznačně... Bomba to je! ;)
VymazatJsi normální,takovéhle dobroty sem dávat,když držím dietu,to se dělá,tohleto? :-))) Musí to být božskééé.
OdpovědětVymazatTak to souhlasím. Včera pekla čokoládový dort Dita Pecháčková, dnes vpodvečer pekli "Kluci" browniess, tomu se nedá oddolat. Zítra udělám alespoň čokoladovou pěnu . . . mňam.
OdpovědětVymazatAch!
OdpovědětVymazatúžasné:-) dlouho už tvůj web sleduji a musím říct, že tvé recepty jsou super. Máš krásný dortový stojan, mohla bys prozradit, kde jsi ho sehnala?:-)
OdpovědětVymazatDíky:-) Kamila
Já moc děkuju, stojan jsem koupila na Apetit picniku. Bohužel si nepamatuju název obchodu, ale určitě byl z Kutné Hory. Tak třeba to nějak dohledáš. :)
OdpovědětVymazatAch... právě jsem se utopila v kalíšku plném čokolády... Takovéto články bych rozhodně neměla číst před spaním :)
OdpovědětVymazat:) Je to tak a já to ještě musím ochutnávat :)
VymazatVypadá to DOKONALE! navíc celkem dobrý nápad, jak zainteresovat ty Lindt pralinky :)
OdpovědětVymazatDěkuju moc. T.
OdpovědětVymazatPrávě jsem dojedla druhý hrníček, a byly božské! Na tohle by měl být zákon. :)
OdpovědětVymazatTak to jsem ráda, že se povedly, jj je to hřích. :-D
Vymazatboží
OdpovědětVymazatni94vvs47
OdpovědětVymazatgolden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
supreme outlet
golden goose outlet