neděle 6. dubna 2014

ČOKOLÁDOVÁ PĚNA


Čokoládová pěna neboli mousse au chocolat musí být hedvábná a lehká a musí mít plnou sytou chuť. Je to jasné...  tomuto skvostnému čokoládovému dezertu, který se hodí na slavnostní chvíle, nikdo neodolá.

CO POTŘEBUJEŠ na 8 pohárků:

150g  70% čokolády Lindt
4 celá vejce + 2 bílky
6 lžic ušlehané šlehačky
kapku vanilkového extraktu
40g cukru krupice
na ozdobu čokoládová vajíčka Lindt Lindor


  1. Nad vodní párou jsem v žáruvzdorné misce nechala rozpustit nalámanou čokoládu.
  2. Žloutky jsem smíchala s cukrem a kapkou vanilkového extraktu, vše jsem mixovala pomocí šlehače do hladkého krému.
  3. Mezi tím jsem si ušlehala bílky do tuha a zvlášť šlehačku do pěny. K roztáté ne příliš horké čokoládě jsem přidala žloutkový krém.
  4. Do čokoládové směsi jsem opatrně přidávala ušlehanou šlehačku a sníh.
  5. Pomocí stěrky jsem čokoládovou směs zlehka obracela a sníh do ni vmíchávala. Pěna musí být nadýchaná, ale dobře promíchaná.
  6. Nakonec jsem pěnu nalila do skleniček a ozdobila Lindt Lindor vajíčky. Aby dostaly svou pěnovou konzistenci, dala jsem naplněné skleničky na hodinu do lednice.


11 komentářů:

  1. Mnam, vypada to skvostne, urcite vyzkousim.

    OdpovědětVymazat
  2. jéé, vzpomínky na Francii ♥ "musošokola" je fakt nejlepší věc na světě a ještě domácí! no bááájo! ale bojím se, že bych to pokazila :( vypadá to moc pěkně :))

    OdpovědětVymazat
  3. Nechápu proč tomu tak je,ale když jsem tuhle pěnu dělala z čokolády 70% Lindt, pěna neměla hladkou konzistenci a měla v sobě jakési hrudky a nebyla ani tak chutná jako z obyčejné čokolády na vaření... :-/ Dělala jsem jí už několikrát z té obyčejné, tak jsem chtěla jednou z pořádné čokošky a ono se to nepovedlo :-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je zvláštní a nesrazila se spíš ta čokoláda? Taky jsem někdy netrpělivá a dám na vejce příliš teplou čokoládu a výsledek je katastrofa. :)

      Vymazat
  4. Mňam, vypadá to výborně, musím vyzkoušet, už teď se mi sbíhají sliny. :)
    Recenze kosmetiky

    OdpovědětVymazat
  5. Musošokolat miluji!!!!!!!!!strašně bych to chtěla vyzkoušet. Ale není možná nákaza salmonely? když vejce neprojdou varem? Děláš z domácích nebo kupovaných?Edit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu, vejce neprojdou varem. Já mám zdroj domácích vajec a taky tam je riziko salmonely, ale když je to tak dobrý ;-D

      Vymazat