neděle 17. srpna 2014

KYNUTÉ LÍVANCE



Vůbec se nebojte si ráno zadělat těsto na lívance, protože za půl hodiny si je můžete ještě teplé mazat něčím, co máte rádi. Opravdu jsou jednoduché a moc dobré.
 
CO POTŘEBUJEŠ:
 
350 ml mléka
200 g polohrubé mouky
1 vejce
10 g droždí
20 g cukru krupice
špetku soli
na dochucení povidla a ostružiny
  1. Droždí pokojové teploty jsem dala do mísy a protřela s cukrem (lžíci), jakmile droždí zřídlo, přidala jsem trochu teplého mléka (max. 70 stupňů). Přidala jsem lžíci mouky a tak jsem nechala asi 10 minut kvásek vykynout.
  2. Do velké mísy jsem přidala prosátou mouku, přilila jsem vykynutý kvásek, vejce, zbylé vlažné mléko a zbytek cukru. Těsto jsem promíchala a osolila. Takto vzniklé těsto jsem nechala na teplém místě přikryté čistou utěrkou kynout asi 25 minut (objem by se měl zdvojnásobit).
  3. Do rozpálené pánve jen zlehka potřené tukem jsem nalila vykynuté těsto a po obou stranách jsem lívance opekla. Na závěr jsem lívance potřela povidly a posypala ostružinami.
 

11 komentářů:

  1. Dobrý den.
    Vážená Bloggerko blogu Výpečky.
    Před nějako dobou jsem Vám psal, že vyvíjím Android aplikaci, která by si měla stahovat a později i v offline režimu poskytovat recepty a články z těch nejoblíbenějších českých, popřípadě slovenských Food-blogů.
    Bohužel jste mi tehdy neodepsala (možná ano a já to nepostřehl, či jsem na Vás při tom psání mailu zapomněl, za to se opravdu omlouvám) no ale zkrátka jsem tu aplikaci udělal a ode dneška je ke stáhnutí na GooglePlay.
    Doufám, že pokud bude aplikace úspěšná, přinese Vám mnoho nových čtenářů.
    Z toho důvodu by ale bylo dobré, pokud by jste o aplikaci třeba napsala nějaký krátký příspěvek i na svých stránkách. Jelikož čím je větší stahovanost, tím více se aplikace posouvá v žebříčku oblíbených aplikací a tím větší je pravděpodobnost, že aplikaci objeví uživatelé, kteří Váš blog doposud neznali.
    Předem Vám moc děkuji a doufám že s touto aplikací souhlasíte. Pokud by jste měla nějaké námitky či nápady k aplikaci, prosím napište mi. :-)
    Jan Sláma

    PS: Nešel mi otevřít odkaz na Váš mail tak Vám raději píši do dvou posledních článků, snad Vám to nevadí...

    OdpovědětVymazat
  2. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.food.blogs.cz&hl=cs

    OdpovědětVymazat
  3. Málem bych zapomněl, zde již o aplikaci napsali: http://www.palmserver.cz/modules.php?name=News&file=article&sid=13766

    OdpovědětVymazat
  4. Dneska jsme s přítelem spolu vařili kuřecí se sýrovou omáčkou.. jen jsme to dodělali, tak nás napadlo, že jsme si vlastně mohli udělat lívance!! Přijdu sem a ještě taková provokace ! :D Jsou krásné ;-))

    Hezký večer,
    skills-of-art.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  5. U nás budou zítra taky lívance. S letošním jahodovým džemem a navrch ještě kysaná smetana (ta to osvěží). Už vidím, jak se kluci budou olizovat. Opět díky za inspiraci. A co cukety ? V některém z předchozích příspěvků jsi slíbila recept. Já se chystám na cukeťák (obdoba velikonoční nádivky), ale cukety stále rostou, nejvyšší čas na nějaký zajímavý recept.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda, jen hodne pracuju a nemam vubec cas na blog. Cukety snad budou ;)

      Vymazat
  6. Lívance měly úspěch a můj starší vnuk prohlásil : to jsem ještě nikdy nejedl, ale od teď je budu milovat. No, nesežrali byste ho ?

    OdpovědětVymazat