sobota 10. ledna 2015

AVOKÁDOVÝ SALÁT Z RADOSTI


 
Po strašně dlouhé době jsem zašla do klubu Radost FX. Vždycky se tam dalo skvěle (vegetariánsky) najíst a po těch letech se to vůbec nezměnilo. Na doporučení jsem si dala guacamole salát v tortile a už jsem si ho doma udělala 3x. V jednoduchosti je síla... zde recept!

CO POTŘEBUJEŠ:

2 zralá avokáda
1 menší salátová okurka
kousek sýru feta
olivový olej
sůl podle potřeby
tortila placky

olivy a rukola jsou jen k doplnění

  1. Avokáda jsem rozřízla, vyndala pecku a pomocí lžíce jsem vyndala dužinu. Tu jsem nakrájela na kostičky.
  2. Okurku jsem oloupala a také jsem ji nakrájela na stejně velké kostičky, směs jsem zakápla olivovým olejem, přidala rozdrobenou fetu a nakonec jsem vše opatrně zamíchala.
  3. Na rozpálené vroubkované pánvičce jsem nasucho opekla tortillu a dokud byla teplá, tak jsem ji stočila do kornoutu.
  4. Hotový salát jsem nasypala do stočených placek. Je dobré salát hned podávat, aby avokádo nezhnědlo.

13 komentářů:

  1. To vypadá nádherně :-)
    Zvu vás všechny na mou Giveaway o voňavé ceny :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Avokádo miluju. Před 30 lety mi jej přivezl manžel z ciziny a já na to koukala jako vrána. Ochutnala jsem a první dojem, no hrůza ! Když jsem se ptala muže, co s tím, říkal, že mu to podávali jako salát ve vydlabané slupce. Tak jsem to nějak nakombinovala a snědli jsme to. Od té doby jsem, pochopitelně, získala nějaké vědomosti a avokádo patří mezi moje oblíbené pochoutky. Tenhle salát je jednoduchý a určitě bude výborný. Zítra jdu na nákup, určitě nějaké avokádo "ulovím". A do salátu si ještě určitě přidám chilli papričku. Nebyl by v záloze recepr na kaki (churmu, tomel . . . ). Dlabu jen tak lžičkou nebo přidávám do salátů. Díky.

    OdpovědětVymazat
  3. Avokádo mám ráda na všechny způsoby a tento salát vypadá moc dobře.

    OdpovědětVymazat
  4. Avokádo jsem zkusila jednou a nějak mě nenadchlo, ale chystám si ho nějak chutně udělat a dát mu tím druhou šanci :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Mňam! Shodou okolností jsem měla všechny ingredience v lednici... ani jsem si to nestihla vyfotit, jakou jsem na něj měla chuť!

    OdpovědětVymazat
  6. Ukořistila jsem óóóbří avokádo (52 dkg) a byly hody. Z poloviny salátek s okurkou podle receptu. Trochu jsem pozměnila, zakápla jsem citronem a přidala jemně krájenou feferonku. Z druhé poloviny guacamole. Měla jsem babinec, jen se zaprášilo. A taky chválilo ! :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Vyzerá to naozaj výborne :) Cez víkend určite vyskúšam.

    OdpovědětVymazat
  8. Vyzerá to skvelo. :3
    www.tobecreativehasnolimits.blogspot.com

    OdpovědětVymazat