čtvrtek 9. září 2010

DÝŇOVÁ POLÉVKA



Je sezóna dýní tak hurá na to... Tato polévka je otestována na mém příteli, ještě si přidal druhou porci.

CO POTŘEBUJEŠ

Asi 400g dýně Hokkaido
2 lžíce olivového oleje
250ml šlehačky
2 stružky česneku
parmazán
sůl, pepř
  1. Asi 400g dýně omyji, odstraním semínka nakrájím na kousky (doporučuji dýni Hokkaido, která se nemusí loupat). Dám na pekáč, pokapu olejem a přidám neloupané 2 stroužky česneku. Upeču v troubě na 180°C asi na půl hoďky.
  2. Ušlehám šlehačku.
  3. Dýni po upečení přendám do hrnce přidám horkou vodu a společně s vymáčklým česnekem rozmixuji. Osolím a opepřím. Nechám chvilku povařit. Odstavím z plotny a přidám našlehanou šlehačku.
  4. Při podávání ozdobím nastrouhaným parmazánem. 

12 komentářů:

  1. Vypadá to moc dobře, dneska se kouknu, jestli budou mít v obchodě dýni.

    OdpovědětVymazat
  2. určitě jí budou mít,je sezóna.

    OdpovědětVymazat
  3. neuvěřitelná hra chutí. přítel si přidal dvakrát. díky za inspiraci!

    OdpovědětVymazat
  4. Právě jsem dodělala tvojí dýňovku! Výborná!
    I Petrovi chutná i když ji nejprve nechtěl :-)
    A+P

    OdpovědětVymazat
  5. Polévka byla opravdu výborná - dokonce mě to inspirovalo k vaření (polévka+tvůj blog)tak jsem upekl šunkofleky (teda gothajofleky), které nakonec jedla i Anča, která nad gothajem nejdříve ohrnovala nos .. a musím říct že se mi "gothajofleky" povedly a to proto že jsem je v troubě nechal cca 90min "dojít" .. krásně propečené

    OdpovědětVymazat
  6. Dneska jí dělám, podle tebe :*
    Jenom jsem si k ní ještě opražila semínka, tak snad to bude dobrý.
    A musela jsem koupit obrovskou mexickou, nějak nemůžu nikde narazit na Hokkaido.

    OdpovědětVymazat
  7. Tak to je krása, semínka jsou super!

    OdpovědětVymazat
  8. Práve si s priatelom vymyslame, co si navarime cez vikend a toto bude jeden z chodov :) tešim sa uz!

    OdpovědětVymazat