úterý 9. listopadu 2010

BROWNIES

 
Brownies jsem upekla společně s mojí kamarádkou na její svatební oslavu. Dobrá sladká tečka místo svatebního dortu. Na večírku jsem měla rozhovor s mojí kamarádkou Janou, která pracuje v jedné kavárně mamacoffee. Je to skvělá pekařka a vždycky upeče partičce senzační narozeninový dort. Ptala se jak  brownies dělám a že není tak vláčný. Tak jsem musela dneska upéct druhý pokus. Vypadá to, že fígl je mít menší formu, tudíž vyšší brownies. Ano Jani :) tady to máš :) Tak doufám že bude už spokojená a její hosté taky. Můj přítel tady chodí a nenápadně uždibuje a moc si to pochvaluje.
CO POTŘEBUJEŠ
150g kvalitní čokolády
120g másla
200g cukru krupice (já dala třtinový hnědý cukr)
2 lžíce kakaa
3 vejce
100g hladké mouky
hrst vlašských ořechů
hrst nasekané bílé čokolády
kapka vanilkové esence
špetka soli
  1. Čokoládu jsem rozlámala na malé kousky a rozehřála v horké lázni společně s máslem. Vmíchala cukr, kakao, vanilkovou esenci.
  2.  Potom jsem čokoládu odstavila a postupně jsem přidávala vejce. Směs jsem osolila a vmíchala mouku, nasekané ořechy a bílou čokoládu.
  3. Na pečící papír jsem rozprostřela vzniklé těsto. Troubu jsem předehřála na 180°C a brownies jsem pekla asi 30 min. (forma 28 x 20 cm). Po vychladnutí  jsem těsto nakrájela na čtverečky. Brownies by mělo být ve středu mokré a vláčné.

6 komentářů:

  1. Tak je jasný, že jsme to vzhledem k minirozměrům neodhadly, příště péct minibrownies tak 5 minut :) Ale stejně byly určitě dobrý :)

    OdpovědětVymazat
  2. skvělý recept, před hodinou jsem to vytáhla z trouby, je to fenomenální!! :D

    OdpovědětVymazat
  3. Super Mau! Tak to mám velkou radost :-) Ter.

    OdpovědětVymazat
  4. no myslím, že recept bude kolovat dále, dneska jsem ochutnávku donesla do práce a nemohly si to ženský vynachválit :D

    OdpovědětVymazat
  5. Měla jsem v plánu zítra péct brownies podle "svého" receptu, ale možná že zkusím tenhle, jestli v tom bude nějaký větší rozdíl...

    OdpovědětVymazat
  6. Ptala se jak brownies dělám a že není tak vláčný. Tak jsem musela dneska upéct druhý pokus.
    stitched lawn suits
    stitched lawn suits designs

    OdpovědětVymazat