Banánový chlebíček si můžeš přizpůsobit dle svých chutí. Můžeš přidat různé druhy ořechů nebo přidat rozinky, prostě co máš doma. Baví mě, že chlebíček je vláčný a není to žádná suchá fofr buchta))) A provoní celej byt. Hlavně to není nic složitého.
CO POTŘEBUJEŠ
250g polohrubé mouky
200g hnědého cukru
1 vejce
1 lžička prášku do pečiva
75ml mléka
110g másla
3-4 zralé banány
60g vlašských ořechů - já jsem použila mandlové plátky a nasekanou čokoládu
Přidala jsem mletou skořici a perníkové koření.
- Banány rozmixuji s mlékem a pak rozmíchám s máslem. Přidám ostatní suroviny a nakonec mouku.
- Potom těsto naleju na vymazaný a vysypaný plech - nejlépe pekáč obdélníkového tvaru.
- Chlebíček hustě posypu mandlemi a peču asi 45 minut při 175°C.
ja si pamatuju, jak jsem tohle jedla v usa temer denne. :)
OdpovědětVymazatPekla jsem dýňový, v plánu mám kokosový. Tyhle sladké - emerické chlebíčky fakt oceňuju, je to rychlé, chutné, dá se upéct i poměrně zdravě. Zvlášť když ted chystám synovi od té doby, kdy začal dojíždět na střední školu - celý oběd s sebou do krabičky a snažím se jí naplnit tak nějak pestře.
OdpovědětVymazatTy mandlové plátky dělají divy i v těstě. Vyzkoušela jsem to právě v tom dýňovém:
http://toffo.blog.cz/1010/dynovy-chlebicek-se-skorici-mezi-radky
Jsou téměř neviditelné, ale tak příjemně křupou!
P.S Obdivuju fotky!
myslím, že mám plán na neděli.. ;)
OdpovědětVymazatnádherné výtvory, neskutočné fotky!!! klobúk dolu!
OdpovědětVymazatDora- děkuju moc, jinak máš moc hezkej blog ))))
OdpovědětVymazatVšem moc děkuju za krásný komentáře, hlavně 104 pravidelným čtenářům....díky Tereza
OdpovědětVymazatďakujem aj ja za pochvalu :-)
OdpovědětVymazatbanana bread je moc dobrý(mám trošku jiný recept, ale ve výsledku to bude asi dost podobné) a je to ideální způsob, jak se zbavit zahnědlých/pomačkaných banáů, které by jinak nikdo nejedl...a výborný je cuketový chlebíček, ten miluju ze všeho nejvíc.
OdpovědětVymazata také místo ořechů dávám dovnitř nasekanou čokoládu na vaření
Zrovna jsem ho vyzkoušela a je naprosto fenomenální, jen jsem ho pekla o něco déle. :)
OdpovědětVymazatRuměnka: tak to mam velkou radost!!!!!!
VymazatBanana bread jsem několikrát zkoušela, ale nikdy mě úplně nezaujal. Pro mě je největší favorit klasická buchta na plech a různé variace na ní. Třeba takové míša řezy nebo buchta s želé s pudingem a domácí šlehačkou. To jsou prostě moji favoriti, který mám ráda. Jasně, není to úplná dietka, ale zase toho nesním celý pekáč. :)
OdpovědětVymazatZdravím! Je to skvělý recept, moc mi chutnal, akorát se mi stalo tady trochu nehoda kvůli tomu. Jel jsem mámě odvést tento chlebíček domů ke den matek na mém elektrokole a najel jsem na nějaký kamínek a spadl. No to tedy bylo, celý poškrábaný, krev a chlebíček všude. Dokonce i všude na mě :D To se mi tedy vyplatilo..
OdpovědětVymazat