Z jarního čísla JAMIE jsem našla recept na domácí citronový krém. Je to můj nejoblíbenější časopis. Je plný inspirace, ale bohužel je u nás strašně moc drahej. Chtěla jsem se pochlubit, jak se mi povedl skvělý krém LEMON CURD a příště udělám z pomerančů. No už se moc těším :) Jen ještě ty lívance kdo udělá :(
CO POTŘEBUJEŠ
4 citrony - doporučuju bio, kůra neni chemicky ošetřená
kůra ze dvou citronu
225g cukru krystal
4 vajíčka
125g másla
Ze dvou citronu jsem nastrouhala kůru a ze všech citronů jsem vymačkala šťávu. Trochu dužiny nevadí, ale pecičky vylovte :) Šťávu jsem nalila do rendlíčku, přidala cukr a máslo. Pozvolna jsem krém vařila a stále míchala. Pak jsem rozkvedlala čtyři vajíčka a pomalu vlévala do citronového rozvaru. Krém jsem nechala chvilku vychladnout, aby se vajíčka nezdrcla. Znovu jsem dala krém na plotnu a opatrně jsem vařila a míchala 10 minut. Je potřeba na velmi mírném ohni nechat probublávat a stále míchat a míchat!
Krém vydrží v lednici 2 týdny, pokud ho nesníte dříve:-)
Jééé... ta cedulka je roztomilá :))
OdpovědětVymazatTohle určitě zkusím! :)
OdpovědětVymazatUrčitě zkuste! Lepší než kupovanej :) Výpečky
OdpovědětVymazatJá litovala, že jsem ho v M&S nevzala...a už nelituji ;) Díky za recept! <3
OdpovědětVymazatvyzera vyy-borne! urcite skusim... a pekna etiketka ;)
OdpovědětVymazatinac na lievance sa ja chystam uz peknych par tyzdnov a zrovna som pred chvilou uvazovala, ze by som si ich dala zajtra na ranajky :)
littlecookingdiary.blogspot.com
Jee, kde se dají sehnat ty krásný skleničky?:)
OdpovědětVymazatJamie kdekoliv a kdykoliv. <3
OdpovědětVymazatvypadá úžasně, určitě vyzkouším :) btw krásné skleničky jsou 100% bonne maman http://www.bonnemaman.us/
OdpovědětVymazatmňam! určite vyskúšaam :)
OdpovědětVymazatdokonalý blog! naprosto dokonalý.. :) skvělá práce, holka;) :))
OdpovědětVymazatnikdy jsem lemon curd neměla, ale rozhodně to musim ochutnat!:)
sbíhaj se mi sliny ! tohle mi nedělej :D
OdpovědětVymazathttp://missnothingfashion.blogspot.com/
Holky všem moc děkuju za milé komentáře. Určitě to zkuste, je to jednoduchý)
OdpovědětVymazatmoncika- máš pravdu, jsou to ty nejlepší marmelády bonne maman který znám)))) Moje oblíbená je vyšňová jinak jsem je koupila v lepší sámošce.)))) pa Výpečky
super, dakujem za recept, toto chcem vyskusat
OdpovědětVymazatmňan vyskušam!
OdpovědětVymazatKrem si nechala vychladnut este predtym ako si naliala vajicka? Ja som to urobila opacne a ostali mi v kreme kusky bielok ale ked som ho prepasirovala cez sitko tak uz bol peknucky :-)
OdpovědětVymazatAno, krém jsem nechala vychladnout asi 3 minuty. To, aby se ti neudělalo míchané vajíčko. :) T.
OdpovědětVymazatA mohla byste to, prosím, napsat i do toho receptu? Aby se to nesrazilo i dalším lidem...
VymazatKrém je super, mám ho v lednici ;) Příprava velmi jednoduchá a chuť je zajímavá, dle rady jsem použila bio citrony a opravdu chutné. :) Děkuji za tip ;)
OdpovědětVymazatnejsem sice žádná skvělá kuchařka, ale těším se, že si toto ukuchtím, už se mi sbíhají sliny :-D
OdpovědětVymazatVyborna namka, premyslim, ze tim slepim letosni linecke. Ve spojeni citronoveho kremu a kokosoveho kremu na kokosove chaloupce, to je proste famozni, recept prikladam
OdpovědětVymazatwww.brydova.cz a tam si v receptech najdete kokosovou chaloupku, odkaz mi sem nesel vlozit
Prima, děkuju! Na vánoční linecké jedna báseň :)
OdpovědětVymazatNašla jsem Vás zcela náhodou a už vás nespustím z očí. Vyzkoušela jsem domácí "lemon curd". Je skvělý a je to prostě mor. Chutná na všem i samotný jako mlsání. Bezva nápad a veliká dobrota. Díky.
OdpovědětVymazatJeště malý dodatek pomeranč mě taky napadl, ale cukru to bude chtít asi méně než na citrony. Už jste zkoušela?
OdpovědětVymazatĎakujem za inšpiráciu - podaril sa, aj ked som jeden citrón nahradila mandarínku :)
OdpovědětVymazatPrávě jsem to dodělala a je to supééééééééééééééér :-) Díky :-)
OdpovědětVymazatAno, zkoušela jsem curd z pomeranče, dala jsem určitě méně cukru. Přednost, ale dávám klasice. :)
OdpovědětVymazatVšem mooooc děkuji za milé komentáře a přeji krásné Vánoce. Tereza
Prosím, prosím, smutně koukám... kolik je té citronové šťávy asi ml? Mám tu spoustu pomerančů a nevím co s nimi, vzhledem k tomu jak kyselé jsou. Tak bych zkusila curd, jen si nejsem jistá jaké množství asi vymačkat... Díky Eva
OdpovědětVymazatTo bohužel nevim kolik ml, zkus vymačkat 3 menší pomeranče a bude to ok ;-) To jsem ti moc nepomohla co?
VymazatNo... :-D není to úplně ta odpověď co jsem čekala, ale vypadá to, že mi nic jiného nezbyde. Stejně díky.
VymazatTed ho tu kuchtim a mam uz spaleny prsty, jak musim porad ochutnavat;) vybornyyyy!nechapu, jak jsem bez nej mohla zit!!
OdpovědětVymazatHa ha, to znám. ;)
VymazatAHoj, zkoušepla jsem několik receptů, pak jsem zksuila ze všech recptů udělat jeden recpt ale pořád mám stejný problém, barva neí taková lehce pastelově nažloutlá ale prakticky oranžová a mám to docelo dost řídké, nevíš prosím kde dělám chybu?
OdpovědětVymazatDěkuji za odpověď :))
Ahoj, tak to nevim co se stalo, nemáš starý vajíčka? Starý vajíčka nehoustnou a metličkou to šleháš?
VymazatAhoj, možná to není otázka tak úplně k věci, zajímalo by mě, odkud máte tak šikovné zavařovací skleničky?
OdpovědětVymazatSkleničky postupně sbírám, tyto jsou od francouzský marmelády. :-)Ale už se dají taky koupit hezký, třeba v Praze Manu-Nanu
Vymazatvýborný recept na výborný citronový krém.Já jsem hotový namíchala s tvarohem a použila na dort.Ale i na rohlík na snídani je skvělý.
OdpovědětVymazat..tak toto zní víc než slibně...nádherný blog...můj šálek kávy...Věrka
OdpovědětVymazatTo je neuvěřitelná dobrota !!!!!! A tak jednoduchá příprava - darovala jsem sestře a byl to prý nejlepší dárek. Ovšem tvrdit, že vydrží 14 dní je nesmysl - to by musel mít velké štěstí. Zmizel za 2 dny !!!!
OdpovědětVymazatTo jsem ráda, děkuji ;)
Vymazatrecept super,již před třiceti lety v kuchařce /české/ rychlé pokrmy - palačinky s citronovým přelivem.Těší mne zájem maminek a mladých dívek o vaření.Prosím podpořte také češtinu v receptech.majčí
OdpovědětVymazatTOHLE
OdpovědětVymazatJE
BOMBA
!
Nekecam, je to tak dobry, vsichni to chtej, pomalu se perou o kolac, radsi to nevarit, protoze to vede k zavodum ke kolaci, najezdum na lednici a mezilidskym sporum (o vylizani sklenicky). ;)
Včera jsem lemon curd zkoušela, dělala jsem teda jen z poloviční dávky protože jsme měli málo citronů, ale výsledek se celkem podařil :) Líbí se mi, jaká je to konzistence, ale jako nějaký extrta zázrak mi to zatím nepřijde, (i když už tu skleničku mám skoro sežranou :D ) na mě je to moc sladký :D Ale viděla jsem recept, kde se dávají jenom žloutky, nebo z pomeranče, tak zkusím ještě ten :)
OdpovědětVymazatMoc prosím, kde koupit zaručeně BIO citróny?
OdpovědětVymazatV každém velkém supermarketu je i bio zelenina, jinak v bio prodejnách určitě seženete.
OdpovědětVymazatYsl replica bags t58 d2n54j5j46 best replica designer t97 q8h50m7c57 high quality replica bags c02 m4z97r0p29
OdpovědětVymazat