Z jarního čísla JAMIE jsem našla recept na domácí citronový krém. Je to můj nejoblíbenější časopis. Je plný inspirace, ale bohužel je u nás strašně moc drahej. Chtěla jsem se pochlubit, jak se mi povedl skvělý krém LEMON CURD a příště udělám z pomerančů. No už se moc těším :) Jen ještě ty lívance kdo udělá :(
CO POTŘEBUJEŠ
4 citrony - doporučuju bio, kůra neni chemicky ošetřená
kůra ze dvou citronu
225g cukru krystal
4 vajíčka
125g másla
Ze dvou citronu jsem nastrouhala kůru a ze všech citronů jsem vymačkala šťávu. Trochu dužiny nevadí, ale pecičky vylovte :) Šťávu jsem nalila do rendlíčku, přidala cukr a máslo. Pozvolna jsem krém vařila a stále míchala. Pak jsem rozkvedlala čtyři vajíčka a pomalu vlévala do citronového rozvaru. Krém jsem nechala chvilku vychladnout, aby se vajíčka nezdrcla. Znovu jsem dala krém na plotnu a opatrně jsem vařila a míchala 10 minut. Je potřeba na velmi mírném ohni nechat probublávat a stále míchat a míchat!
Krém vydrží v lednici 2 týdny, pokud ho nesníte dříve:-)
Jééé... ta cedulka je roztomilá :))
OdpovědětVymazatTohle určitě zkusím! :)
OdpovědětVymazatUrčitě zkuste! Lepší než kupovanej :) Výpečky
OdpovědětVymazatJá litovala, že jsem ho v M&S nevzala...a už nelituji ;) Díky za recept! <3
OdpovědětVymazatvyzera vyy-borne! urcite skusim... a pekna etiketka ;)
OdpovědětVymazatinac na lievance sa ja chystam uz peknych par tyzdnov a zrovna som pred chvilou uvazovala, ze by som si ich dala zajtra na ranajky :)
littlecookingdiary.blogspot.com
Jee, kde se dají sehnat ty krásný skleničky?:)
OdpovědětVymazatJamie kdekoliv a kdykoliv. <3
OdpovědětVymazatvypadá úžasně, určitě vyzkouším :) btw krásné skleničky jsou 100% bonne maman http://www.bonnemaman.us/
OdpovědětVymazatmňam! určite vyskúšaam :)
OdpovědětVymazatdokonalý blog! naprosto dokonalý.. :) skvělá práce, holka;) :))
OdpovědětVymazatnikdy jsem lemon curd neměla, ale rozhodně to musim ochutnat!:)
sbíhaj se mi sliny ! tohle mi nedělej :D
OdpovědětVymazathttp://missnothingfashion.blogspot.com/
Holky všem moc děkuju za milé komentáře. Určitě to zkuste, je to jednoduchý)
OdpovědětVymazatmoncika- máš pravdu, jsou to ty nejlepší marmelády bonne maman který znám)))) Moje oblíbená je vyšňová jinak jsem je koupila v lepší sámošce.)))) pa Výpečky
super, dakujem za recept, toto chcem vyskusat
OdpovědětVymazatmňan vyskušam!
OdpovědětVymazatKrem si nechala vychladnut este predtym ako si naliala vajicka? Ja som to urobila opacne a ostali mi v kreme kusky bielok ale ked som ho prepasirovala cez sitko tak uz bol peknucky :-)
OdpovědětVymazatAno, krém jsem nechala vychladnout asi 3 minuty. To, aby se ti neudělalo míchané vajíčko. :) T.
OdpovědětVymazatA mohla byste to, prosím, napsat i do toho receptu? Aby se to nesrazilo i dalším lidem...
VymazatKrém je super, mám ho v lednici ;) Příprava velmi jednoduchá a chuť je zajímavá, dle rady jsem použila bio citrony a opravdu chutné. :) Děkuji za tip ;)
OdpovědětVymazatnejsem sice žádná skvělá kuchařka, ale těším se, že si toto ukuchtím, už se mi sbíhají sliny :-D
OdpovědětVymazatVyborna namka, premyslim, ze tim slepim letosni linecke. Ve spojeni citronoveho kremu a kokosoveho kremu na kokosove chaloupce, to je proste famozni, recept prikladam
OdpovědětVymazatwww.brydova.cz a tam si v receptech najdete kokosovou chaloupku, odkaz mi sem nesel vlozit
Prima, děkuju! Na vánoční linecké jedna báseň :)
OdpovědětVymazatNašla jsem Vás zcela náhodou a už vás nespustím z očí. Vyzkoušela jsem domácí "lemon curd". Je skvělý a je to prostě mor. Chutná na všem i samotný jako mlsání. Bezva nápad a veliká dobrota. Díky.
OdpovědětVymazatJeště malý dodatek pomeranč mě taky napadl, ale cukru to bude chtít asi méně než na citrony. Už jste zkoušela?
OdpovědětVymazatĎakujem za inšpiráciu - podaril sa, aj ked som jeden citrón nahradila mandarínku :)
OdpovědětVymazatPrávě jsem to dodělala a je to supééééééééééééééér :-) Díky :-)
OdpovědětVymazatAno, zkoušela jsem curd z pomeranče, dala jsem určitě méně cukru. Přednost, ale dávám klasice. :)
OdpovědětVymazatVšem mooooc děkuji za milé komentáře a přeji krásné Vánoce. Tereza
Prosím, prosím, smutně koukám... kolik je té citronové šťávy asi ml? Mám tu spoustu pomerančů a nevím co s nimi, vzhledem k tomu jak kyselé jsou. Tak bych zkusila curd, jen si nejsem jistá jaké množství asi vymačkat... Díky Eva
OdpovědětVymazatTo bohužel nevim kolik ml, zkus vymačkat 3 menší pomeranče a bude to ok ;-) To jsem ti moc nepomohla co?
VymazatNo... :-D není to úplně ta odpověď co jsem čekala, ale vypadá to, že mi nic jiného nezbyde. Stejně díky.
VymazatTed ho tu kuchtim a mam uz spaleny prsty, jak musim porad ochutnavat;) vybornyyyy!nechapu, jak jsem bez nej mohla zit!!
OdpovědětVymazatHa ha, to znám. ;)
VymazatAHoj, zkoušepla jsem několik receptů, pak jsem zksuila ze všech recptů udělat jeden recpt ale pořád mám stejný problém, barva neí taková lehce pastelově nažloutlá ale prakticky oranžová a mám to docelo dost řídké, nevíš prosím kde dělám chybu?
OdpovědětVymazatDěkuji za odpověď :))
Ahoj, tak to nevim co se stalo, nemáš starý vajíčka? Starý vajíčka nehoustnou a metličkou to šleháš?
VymazatAhoj, možná to není otázka tak úplně k věci, zajímalo by mě, odkud máte tak šikovné zavařovací skleničky?
OdpovědětVymazatSkleničky postupně sbírám, tyto jsou od francouzský marmelády. :-)Ale už se dají taky koupit hezký, třeba v Praze Manu-Nanu
Vymazatvýborný recept na výborný citronový krém.Já jsem hotový namíchala s tvarohem a použila na dort.Ale i na rohlík na snídani je skvělý.
OdpovědětVymazat..tak toto zní víc než slibně...nádherný blog...můj šálek kávy...Věrka
OdpovědětVymazatTo je neuvěřitelná dobrota !!!!!! A tak jednoduchá příprava - darovala jsem sestře a byl to prý nejlepší dárek. Ovšem tvrdit, že vydrží 14 dní je nesmysl - to by musel mít velké štěstí. Zmizel za 2 dny !!!!
OdpovědětVymazatTo jsem ráda, děkuji ;)
Vymazatrecept super,již před třiceti lety v kuchařce /české/ rychlé pokrmy - palačinky s citronovým přelivem.Těší mne zájem maminek a mladých dívek o vaření.Prosím podpořte také češtinu v receptech.majčí
OdpovědětVymazatTOHLE
OdpovědětVymazatJE
BOMBA
!
Nekecam, je to tak dobry, vsichni to chtej, pomalu se perou o kolac, radsi to nevarit, protoze to vede k zavodum ke kolaci, najezdum na lednici a mezilidskym sporum (o vylizani sklenicky). ;)
Včera jsem lemon curd zkoušela, dělala jsem teda jen z poloviční dávky protože jsme měli málo citronů, ale výsledek se celkem podařil :) Líbí se mi, jaká je to konzistence, ale jako nějaký extrta zázrak mi to zatím nepřijde, (i když už tu skleničku mám skoro sežranou :D ) na mě je to moc sladký :D Ale viděla jsem recept, kde se dávají jenom žloutky, nebo z pomeranče, tak zkusím ještě ten :)
OdpovědětVymazatMoc prosím, kde koupit zaručeně BIO citróny?
OdpovědětVymazatV každém velkém supermarketu je i bio zelenina, jinak v bio prodejnách určitě seženete.
OdpovědětVymazatYsl replica bags t58 d2n54j5j46 best replica designer t97 q8h50m7c57 high quality replica bags c02 m4z97r0p29
OdpovědětVymazatcsaivot7347jj
OdpovědětVymazatgolden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
supreme outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet