čtvrtek 30. června 2011

PESTO ŠUPITO PRESTO


Už jsem se několikrát přesvědčila, že pesto domácí je opravdu nejlepší. Je mnohem jemnější a chuťově výraznější. Jeho výroba je opravdu jednoduchá. Určitě pesto nemixujte a vyrobte si ho pěkně růčo. :) Nebudete litovat!

CO POTŘEBUJEŠ:

svazek bazalky
1 lžíce piniových oříšků
1 stroužek česneku
3 lžíce parmazánu
2dcl olivového oleje
hrubá sůl
citronovou kůru - jen 2x krouhnutí, jen na vůni :)

Všechny ingredience jsem rozdrtila v hmoždíři a postupně jsem přilévala olivový olej. Nastrouhaný parmazán jsem dala až nakonec. Čerstvý pesto se hodí na všechny těstoviny nebo na grilovanou zeleninu.

PS:  Danielo díky moc, za báječnou francouzskou sůl :-)

16 komentářů:

  1. Jéé... to vypadá báječně. vyzkouším ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Pesto miluju, asi se do "domaciho" taky pustim:)

    OdpovědětVymazat
  3. bože, iba čo si tu chute robím!! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Mamka si koupila velkou bazalku, skoro denně ji otrhávám, ale výrobu pesta už by nejspíš nepřežila... :D

    OdpovědětVymazat
  5. Miluju pesto na rozpečený bagetě s rajčatama. Sen :)

    OdpovědětVymazat
  6. Mňam, zbožnuji pesto. Pamatuju se, když jsem ho poprvé jedla - v Německu jsem si ho mazala na chleba :D Tohle určitě zkusím, děkuji :)

    OdpovědětVymazat
  7. no mám obrovskú bazalku, takže už viem čo s ňou:-)

    OdpovědětVymazat
  8. Pesto je super, najmä keď s ním experimentujete!

    OdpovědětVymazat
  9. A najlepšie je čerstvo pripravené. Chystám ho každý rok do zásoby, ale nikdy potom už nechutí tak ako keď vylizujem misku :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Dneska jsem poprvé dělala domácí pesto dle tohohle receptu a všem oběd uvařený s použitím tohohle pesta moc chutnal. Díky :) A teď jdu vyndavat z trouby citronovou bábovku taky podle Vašeho receptu :)

    OdpovědětVymazat