neděle 12. srpna 2012

VEPŘOVÉ KOTLETY S FAZOLOVOU KAŠÍ

 
Nejhorší co se může stát kulinární blogerce je odjet do Anglie. Totální lenost cokoliv uvařit, když všechny polotovary jsou kvalitní a strašně dobrý. I když celkem své rodině vařím, tak tady jsem zjistila, že za skoro stejné peníze se fakt skvěle najíme a nemusím pohnout vařečkou. U nás Marks & Spencer mám ráda, ale co je v Anglii - to zírám. No škoda, asi u nás nejsme na to ještě připravený.
 Přesto jsem se vybičovala a pár jídel uvařila. Tento recept je od Nigelly Lawson, kterou jsem mimo jiné sledovala každý den na úžasném televizním programu Food.
Proč si nemůžu koupit vyloupaný čerstvý hrášek, nebo kuřecí prsa s kůží atd...achjo, ale v Praze je taky spoustu možností a za ty jsem moc ráda.
 
CO POTŘEBUJEŠ:

60 ml olivového oleje
1 snítka čerstvého rozmarýnu
1 stroužek česneku, oloupaný a rozmělněný
nastrouhaná kůra a šťáva z jednoho citronu
3 konzervy bílých fazolí
4 plátky vepřové kotlety nebo plecka
2 čajové lžičky olivového oleje na smažení
sůl
 
POSTUP NA KAŠI:
  1. Do hrnce jsem nalila 60 ml olivového oleje, vmíchala česnek, snítku rozmarýnu a citronovou kůru. Vše jsem prohřála, pak jsem rozmarýn vyjmula.
  2. Scezené fazole jsem opláchla pod tekoucí vodou, aby se odstranil mazlavý povlak a přidala do hrnce s olejem.
  3. ;Po ohřátí jsem fazole rozmačkala šťouchadlem, aby vznikla hrudkovitá kaše. (Nigella nepřidává nic, ale mně se zdála kaše hodně hutná. Tak jsem tam přidala trochu vody. Záleží na vás. Osolte podle chuti, fazole už bývají slané).
POSTUP NA MASO:

  1. Mezitím jsem si v pánvi rozehřála olej, při velké teplotě jsem opekla plátky masa minutu a půl po každé straně. Potom jsem maso vyndala na teplé talíře a osolila.
  2. Do masové šťávy z pánve jsem vmíchala citronovou šťávu, nechala přejít varem a jednoduchou omáčku jsem přelila bifteky.
    Ihned podávejte s kaší, kterou ještě můžete na závěr pokapat olivovým olejem.

10 komentářů:

  1. ta kaše vypadá hodně lákavě, určitě zkusím

    OdpovědětVymazat
  2. Super, v jednoduchosti je krása a tohle jídlo to jen dokazuje :)

    OdpovědětVymazat
  3. tyjo, to vypadá dobře!! :) mě teda v Anglii právě baví vařit a píct. Hostrodinka má plné police všeho, narozdíl od mé poloprázdné kuchyně doma, takže když vyberu recept, tak skoro všechny ingredience tu většinou najdu :) co děláš v Anglii? :)

    OdpovědětVymazat
  4. Georgie: já byla v Anglii na dovolený. Jinak chápu, že se ti tam dobře vaří a ještě člověk pořád musí něco nového ochutnávat. Díky Tereza

    OdpovědětVymazat
  5. ahoj,kuřecí prsa s kůží mívávali v Penny Marketu .))
    Anka

    OdpovědětVymazat
  6. Aha, tak to děkuju za info. :-) T

    OdpovědětVymazat
  7. Tak dík za tip na kuřecí prsa s kůží, taky po nich toužím a zatím jsem je nenašla. A jinak tyhle stránky miluju a nad fotkami jen teskně vzdychám. Nádhera !

    OdpovědětVymazat
  8. Hmm nejen krásné fotky jako vždy,ale skvělý nápad na fazolovou kaši, určitě vyzkouším:)

    OdpovědětVymazat
  9. Prsa s kůží si dělám sama, kupuju kuřata a drůbež z drůbežárny na Vysočině, neb v marketech mi to přijde pořád horší. I když to zamrazím ve velkým, pořád to maso rozmražený chutná líp než cokoli "čerstvého" z marketu, ale třeba je to jen můj dojem. Jinak mooc krásný blog,recepty a nádherné fotky :-)!Katka

    OdpovědětVymazat