úterý 9. června 2015

SALÁT ZE SYROVÉHO CHŘESTU

 
 
Tak jednoduché a moc dobré, jen se trochu poprat se strouháním. Nebo chřest můžete nakrájet nožem na tenké šikmé plátky. Toto jídlo výborně doplní pokrm z ryby nebo masa. Můžete ho také podávat jako předkrm.

CO POTŘEBUJEŠ:

čerstvý chřest
olivový olej
hoblinky parmazánu
citron nebo limetka
kvalitní sůl
hrubý čerstvý pepř

Omyla jsem chřest a zbavila tuhé spodní konce. Pomocí škrabky jsem chřest nakrájela na tenké plátky. Ochutila citronovou šťávou, olivovým olejem, solí a pepřem.
Navrch jsem nalila olivový olej a nasypala hoblinky parmazánu.

13 komentářů:

  1. Mňam, to bych si dala k obědu hned :)

    OdpovědětVymazat
  2. Mas to moc hezky, super blog, moc rada jsem te poznala, Petra

    OdpovědětVymazat
  3. Mohu se zeptat, jaký odpadkový koš používáte na zbytky jídla? Jestli nějaký speciální nebo snad kompost? Nechci aby mi hnilo doma jídlo v koši a zbytečně mi to tam smrdělo. Nesnáším, když mi smrdí v koši třeba kosti od kuřete. Nebo když prostě chodím do práce a zůstávají mi tam délé zbytky jídla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ARSIP SUMUT

      HEADLINE NEWS >> https://www.arsipsumut.com/

      Vymazat
  4. Paráda! Určitě tento recept vyzkouším, zajímá mě jeho chuť. Určitě největší boj bude to strouhání. Mám ráda chřest a vyhledávám nejlépe zdravé recepty. Tento mě velice láká. Nejvíce zdravých receptů mám z https://bittersweethome.cz/zdrave-recepty/ odkud se inspiruji hodně. Třeba jsem už zkoušela pohankovou kaši nebo různé dezerty. Jsem zvědavá teda na tento salát a těším se.

    OdpovědětVymazat
  5. Také bych si takový salát nechala líbit, to zase jo! Ale na to není čas si něco takového vyvařovat, bohužel. Já jsem ráda, když mi zbydou nějaké peníze a mám možnost si objednat třeba macu z internetu. Pak jsem na sebe pyšná, protože mám nějaký ten doplněk stravy pro svoje tělo.

    OdpovědětVymazat
  6. Skvělý recept! Já hovězí maso miluji, a to i navzdory častým narážkám mého manžela, který je vegetarián. Prostě si nemůžu pomoct, jsem masožravec a nic s tím nenadělám. V posledních letech jsem si tak oblíbila grilování, které si náramně užívám. Nakoupila jsem si i všechno grilovací nářadí, se kterým mohu jednoduše připravit jakýkoli pokrm.

    OdpovědětVymazat
  7. Pravdu máš s tím, že k takovému salátu by se dokonale hodila nějaká ryba. Já bych si třeba do obchodu pro nic takového už nikdy nešla. Od té doby, co můj přítel, mimochodem velmi vzdělaný muž, se dal na rybaření, tak je doma o ryby postaráno. Jen se občas musí pořídit nějaká ta návnada jako třeba boilies a už se může vyrážet k vodě.

    OdpovědětVymazat
  8. Jako chřest patří mezi moje oblíbené francouzské produkty a jídla. Třeba chřest zabalený ve slanině s holandskou omáčkou, je něco, co je fakt přepych a přitom to stojí relativně jenom pár korun. No, já osobně bych to doporučil všem. Jakmile bude polovina dubna a začne sezóna šparglí, tak hned mířím na naše městské trhy a nakoupím si! :)

    OdpovědětVymazat
  9. Jakmile jsem viděla že se u vás na webu začalo psát o tomto zdravém jídle, hned jsem zpozorněla. Uvědomila jsem si totiž že toho moc zdravého v poslední době nejím a to by se mělo rozhodně změnit. Chci začít běhat. Koupila jsem mně a manželovi dokonce i balení kotvičníku, tak snad nás to někam posune.

    OdpovědětVymazat