pondělí 8. srpna 2016

PEČENÉ ŘECKÉ FAZOLE



Tak tyto obří řecké fazole všichni milují. I když se vám zdá, že je tam hodně olivového oleje, tak to je na tom to nejlepší. Ideální je, když si namáčíte bílý chléb a pijete k tomu Retsinu.


CO POTŘEBUJEŠ:

300g velkých sušených fazolí
500g rajčatové passaty (pyré)
2 dcl olivového oleje
1 velká cibule nakrájená nadrobno
bobkový list
sůl

  1. Fazole jsem přes noc namočila do studené vody.
  2. Poté jsem vodu slila, fazole propláchla a nechala vařit v neosolené vodě s bobkovým listem do změknutí.
  3. Po uvaření fazolí jsem nalila olivový olej do pekáče. Přidala jsem cibuli, fazole, passatu a vše jsem osolila a promíchala.
  4. Fazole jsem pekla 2 hodiny na 160°C. Je dobré, občas při pečení fazole promíchat.




4 komentáře:

  1. A je to jasný. Fazole mám doma už dlouho, retsinu taky, rajčatové pyré mi nechybí nikdy... Zítra si dám do nosu. :) Děkuju za recept, to by mě fakt nenapadlo a přitom to vypadá skvěle.

    OdpovědětVymazat
  2. Po dlouhé době zdravím. Už mě pár dní drží mlsná. Z Řecka jsem si přivezla obrovské bílé fazole, volba je jasná. Miluju pikantnější pokrmy, takže určitě přidám nějakou feferonku, česnek a bylinky. Oregáno nebo tymián.

    OdpovědětVymazat
  3. Už jenom po té fotce se mi sbíhají sliny. Fazole miluji už od školky a i když to zní blbě, tak ve školce jsem jedla ty nejlepší fazole a teď pořád hledám nějaký dobrý recept na fazole, ale zatím žádný výsledek nebyl podle mých představ. Tenhle recept určitě zkusím a už se těším až ochutnám :)

    OdpovědětVymazat