úterý 4. ledna 2011

RYCHLÉ RAGÚ


Jelikož a protože moje vánoční lenost stále trvá, nebo je to choroba, která se mě stále drží. V kuchyni se spíš jen mihnu, než abych tam trávila celý den. Bohužel chuť a hlad mě honí pořád a s tím je třeba něco udělat. Takže RYCHLÉ RAGÚ...
Ragú se dá kombinovat do aleluja, já ho zamíchala do těstovin (Penne) přidala nakrájenou Mozarellu a hojně posypala parmazánem a nechala zapéct. Můžete přidat pancettu nakrájenou na kostičky, dá tomu lepší chuť. Tuhle vychytávku jsem bohužel v lednici neměla.(

CO POTŘEBUJEŠ

1 konzerva loupaných sekaných rajčat
250g mletého hovězího masa
2 stroužky česneku
2 mrkve (menší)
1 cibulka
nastrouhaná kůra z bio citronu
rajský protlak
olivový olej
sůl, pepř
  1. V kastrolu jsem rozehřála olivový olej a krátce na něm osmahla cibulku a česnek.
  2. Přidala jsem mleté maso a nastrouhanou mrkev na hrubo a nechala jsem to orestovat.
  3. Přidala jsem nasekaná rajčata, protlak, sůl, pepř čerstvě namletý a nastrouhanou kůru z citronu.
  4. Snížila jsem teplotu a vařila asi 20 min.

8 komentářů:

  1. ragú miluju, teda mleté maso na všechny zpusoby, zrovna mém v troubě lasagne z Marks & Spencer :D

    OdpovědětVymazat
  2. Je to výborný, dneska to dojíždíme k večeři )))

    OdpovědětVymazat
  3. recept vypadá velice chutně, osobně doporučuji mleté maso ještě podlít trochou červeného vína(bod č.2) - maso je pak voňavější a výraznější :-)

    OdpovědětVymazat
  4. gioia: to máš pravdu, taky ráda víno leju kam to jde :-D. Děkuju za komentář. T

    OdpovědětVymazat
  5. Výborné, lehké, dokonale vyladěná chuť. Máme toho na zítra ještě skoro celý plech, což mě opravdu hodně těší :)

    OdpovědětVymazat
  6. Tak jsem tento recept vyzkoušela a bylo to opravdu výborné:-)

    OdpovědětVymazat
  7. Dobrý nápad, to v týdnu udělám ;) děkuju

    OdpovědětVymazat