Už je to tak, podzim je tady. Není nic jednoduššího než zapéct vlastnoručně nasbíraná jabka ze zahrady. Tento recept byl mezi prvními co jsem uměla uvařit jako malá holčička.
Rozhodně to není nic převratného a všichni to znáte. Jen jsem si chtěla připomenout ty hezký chvíle. Pečená jablíčka vám provoní celý byt a to stojí za to:)
CO POTŘEBUJEŠ
jablka
máslo
brusinkový kompot
vanilkový cukr
Jablíčku odříznu vršek a vznikne malá poklička. Vydlabu jadřince pomocí vykrajovátka na meloun nebo ostrou lžičkou a vznikne malá mistička. Přidám do každého jabka pěkný kousek másla a asi 1 lžičku brusinek. Na závěr všechny hojně posypu vanilkovým cukrem, přiklopím a dám péct na 220 °C asi tak na půl hodiny do měkka. Určitě podávejte jabka horká:)
To jsme si asi nikdy nepekly viď? To jsme měli, místo vaření čínských polívek .)
OdpovědětVymazatZrovna jsem to někomu vyprávěla)))),jedna čínská polívka za den a pak na party!:)
OdpovědětVymazatVčera som jabĺčka vyskúšala, sú veľmi dobré. Náplň máme orechy s medom, akurát som ich nechala pridlho v rúre a niektoré popraskali. Nabudúce si dám pozor a budú aj pre oko :)
OdpovědětVymazat