pátek 24. září 2010

PEČENÁ JABLÍČKA


 
Už je to tak, podzim je tady. Není nic jednoduššího než zapéct vlastnoručně nasbíraná jabka ze zahrady. Tento recept byl mezi prvními co jsem uměla uvařit jako malá holčička.
Rozhodně to není nic převratného a všichni to znáte. Jen jsem si chtěla připomenout ty hezký chvíle. Pečená jablíčka vám provoní celý byt a to stojí za to:)


CO POTŘEBUJEŠ

jablka
máslo
brusinkový kompot
vanilkový cukr


Jablíčku odříznu vršek a vznikne malá poklička. Vydlabu jadřince pomocí vykrajovátka na meloun nebo ostrou lžičkou a vznikne malá mistička. Přidám do každého jabka pěkný kousek másla a asi 1 lžičku brusinek. Na závěr  všechny hojně posypu vanilkovým cukrem, přiklopím a dám péct na 220 °C asi tak na půl hodiny do měkka. Určitě podávejte jabka horká:)

3 komentáře:

  1. To jsme si asi nikdy nepekly viď? To jsme měli, místo vaření čínských polívek .)

    OdpovědětVymazat
  2. Zrovna jsem to někomu vyprávěla)))),jedna čínská polívka za den a pak na party!:)

    OdpovědětVymazat
  3. Včera som jabĺčka vyskúšala, sú veľmi dobré. Náplň máme orechy s medom, akurát som ich nechala pridlho v rúre a niektoré popraskali. Nabudúce si dám pozor a budú aj pre oko :)

    OdpovědětVymazat