čtvrtek 30. září 2010

ROUSTIDES D´ ANCHOIS - PASTA Z ANČOVIČEK

 

Opečené krajíčky bílého pečiva potřené pastou z ančoviček a ochucené česnekem a olivovým olejem je vynikající předkrm. K tomu můžete hojně pít růžové víno a máte užasnou atmosféru francouzského bistra.

CO POTŘEBUJEŠ

4 krajíčky bílého venkovského chleba
1 stroužek česneku
4-5 ančoviček,  naložené v soli nebo oleji
5 lžic olivového oleje
1/2 lžičky červeného nebo bílého vinného octa
hrst nakrájené petrželky
pepř mletý

  1. Krajíčky chleba jsem opekla na pánvi. Nebo můžete v troubě - gril s horním ohřevem, ale trvá to déle.
  2. Opečený chleba jsem potřela česnekem.
  3. Řezy z ančoviček jsem opláchla od přebytečné soli.
  4. Ančovičky jsem rozmělnila v hmoždíři (nebo misce) a smíchala s olivovým olejem, octem, pepřem a petrželkou. Krajíček jsem potřela tenkou vrstvou, protože ančovičky jsou dost slané. Tousty doporučuji podávat ještě teplé.

7 komentářů:

  1. už jsem to tu sice psal, ale už zase na ně mám chuť .. asi s tím budu muset něco udělat

    OdpovědětVymazat
  2. že by opět škola provensálské kuchyně? :)

    OdpovědětVymazat
  3. Whɑt's up, everƴ time i useԀ to сhck website posts here early in the
    mօrning, becаuse i love too find out more and more.


    Have a look at my homepage: purchase twitter followers

    OdpovědětVymazat