sobota 23. října 2010

LOSOS PEČENÝ SE ŠPENÁTEM


Ano tento recept jsem vyčetla z ELLE a´ table. Je to další zdařený kousek, který určitě zařadím do svého oblíbeného receptu.Výsledek je prostě báječný!

CO POTŘEBUJEŠ

pro 4 osoby
600g lososa bez kůže v kuse
100g mladého špenátu
1 vejce
100g ricotty
50g mletých mandlí
1 stroužek česneku
mletý pepř
olivový olej
2 lžíce parmazánu

  1. Rozřízněte podélně lososa, ne však úplně, na konci by měl zůstat v celku. Vznikne něco jako kapsa.
  2. Smíchejte ricottu s utřeným česnekem, vejcem, mandlemi, solí, pepřem a kapkou oleje. Dvě lžíce této nádivky odložte stranou a zbytek naplňte lososovou kapsu.
  3. Přidejte polovinu omytých syrových špenátových listů a kapsu zavřete.
  4. Na ni pak natřete zbytek nádivky a úplně nahoru rozložte špenátové listy.
  5. Zakápněte olivovým olejem, osolte, opepřete a posypte parmazánem.
  6. pečte na 180 °C po dobu 30 minut, po vypnutí nechte dojít 5 minut.

6 komentářů:

  1. Ahoj, vypadá to výborně :) Ale jsou tam určitě kostičky...nebo jsi předtím vykošťovala? Popř. nezkoušela jsi péct recept z filetu?

    OdpovědětVymazat
  2. Byl to krásnej kousek bez kostí. Koupila jsem ho v Makru. T.

    OdpovědětVymazat
  3. Wygląda to super. Pozdrawiam.

    OdpovědětVymazat
  4. Wygląda bardzo aptyecznie. Pozdrawiam serdecznie.

    OdpovědětVymazat
  5. Pěkný recept. Lososa děláme doma fakt rádi. :) Teď jsme si navíc koupili nějaké nové věci do kuchyně, hlavně z nožů máme radost, tak se vaří jedna báseň. Myslím, že ten recept vyzkoušíme. Teď v létě v těch teplech to je ideální, protože z toho jídla pak člověk není aspoň unavený, jestli mi rozumíte, jak to myslím. :)

    OdpovědětVymazat