sobota 14. dubna 2012

KUŘE S JAVOROVÝM SIRUPEM


Taky rádi experimentujete? Já určitě ano, tento experiment vyšel na jedničku. Kuřecí maso s javorovým sirupem a jablky k sobě báječně ladí. Trochu mi to připomnělo, že dřív se hodně peklo kuře na medu. Byl to hit mého dětství :) Jinak mám báječný zdroj na domácí kuřátka a věřte tomu, že opravdu chutnají jinak, než ty stresovaný supermarketový.


CO POTŘEBUJEŠ

4 kuřecí čtvrtky
4 lžíce javorového sirupu
1 jablko nakrájené na měsíčky
1 lžíce sezamu
sůl, pepř

  1. Kuřecí kousky jsem opláchla, osušila a dala do pekáčku.
  2. Pak jsem je ze všech stran osolila a opepřila. Přidala jsem nakrájené jablíčko.
  3. Na kuře jsem odhadem nalila asi 4 lžíce javorového sirupu.
  4. Nakonec jsem kuře posypala sezamem a dala péct při 180°C asi na hodinu. Občas jsem kuře podlila vodou a pekla do zlatova. Kuře jsem podávala jsem s rýží.


12 komentářů:

  1. tak to určitě zkusím, díky za inspiraci :-)

    OdpovědětVymazat
  2. mňááááám to zní skvěle i jednoduše, risknu to :)

    OdpovědětVymazat
  3. hmmm ;} normalne kombinace masa a sladkeho nevyhledavam, ale vypada to fakt chutne :)

    OdpovědětVymazat
  4. Klasika,která nikdy nezklame,skvělá kombinace :)

    OdpovědětVymazat
  5. a mas aj kontakt na dobre slovenske kurata? :) vyzera to inak vyborne

    OdpovědětVymazat
  6. to vypadá supr, určitě brzo vyzkouším...

    OdpovědětVymazat
  7. S těmi kuřaty je to bohužel pravda... Naštěstí kuřátka kupujeme od místního řezníka takže vím o čem mluvíš.
    A tohle kuřátko vypadá naprosto výborně! :)

    OdpovědětVymazat
  8. michaela: na slovenské nemám, ty jsou moc daleko :), ale jinak díky. T

    OdpovědětVymazat
  9. Děkuju všem za komenty :)Tereza

    OdpovědětVymazat