Taky rádi experimentujete? Já určitě ano, tento experiment vyšel na jedničku. Kuřecí maso s javorovým sirupem a jablky k sobě báječně ladí. Trochu mi to připomnělo, že dřív se hodně peklo kuře na medu. Byl to hit mého dětství :) Jinak mám báječný zdroj na domácí kuřátka a věřte tomu, že opravdu chutnají jinak, než ty stresovaný supermarketový.
CO POTŘEBUJEŠ
4 kuřecí čtvrtky
4 lžíce javorového sirupu
1 jablko nakrájené na měsíčky
1 lžíce sezamu
sůl, pepř
- Kuřecí kousky jsem opláchla, osušila a dala do pekáčku.
- Pak jsem je ze všech stran osolila a opepřila. Přidala jsem nakrájené jablíčko.
- Na kuře jsem odhadem nalila asi 4 lžíce javorového sirupu.
- Nakonec jsem kuře posypala sezamem a dala péct při 180°C asi na hodinu. Občas jsem kuře podlila vodou a pekla do zlatova. Kuře jsem podávala jsem s rýží.
mňam, vyzerá to skvele
OdpovědětVymazattak to určitě zkusím, díky za inspiraci :-)
OdpovědětVymazatmňááááám to zní skvěle i jednoduše, risknu to :)
OdpovědětVymazathmmm ;} normalne kombinace masa a sladkeho nevyhledavam, ale vypada to fakt chutne :)
OdpovědětVymazatKlasika,která nikdy nezklame,skvělá kombinace :)
OdpovědětVymazata mas aj kontakt na dobre slovenske kurata? :) vyzera to inak vyborne
OdpovědětVymazatto vypadá supr, určitě brzo vyzkouším...
OdpovědětVymazatS těmi kuřaty je to bohužel pravda... Naštěstí kuřátka kupujeme od místního řezníka takže vím o čem mluvíš.
OdpovědětVymazatA tohle kuřátko vypadá naprosto výborně! :)
To vypadá dobře, díky.
OdpovědětVymazatmichaela: na slovenské nemám, ty jsou moc daleko :), ale jinak díky. T
OdpovědětVymazatDěkuju všem za komenty :)Tereza
OdpovědětVymazatMňam!
OdpovědětVymazat