sobota 9. března 2013

RESTOVANÉ ŽAMPIONY S BALSAMICEM


Tyto žampiony se můžou podávat jak teplé tak i studené, je to také ideální příloha třeba k domácímu hamburgeru.

CO POTŘEBUJEŠ:

300g žampionů
2 stroužky nasekaného česneku
1/2 šálku olivového oleje
trochu čerstvě nasekané petržele
sůl, pepř
2 lžíce balsamicové redukce

*Můžete si vyrobit domácí redukci - 1,5 dílu balsamica, 1 díl cukru, případně lze přidat červené víno. Na pánvi zkaramelizujete cukr, přidáte ocet balsamico a červené víno. Vaříte, dokud směs nezhoustne. Bez toho vína vám redukce v lednici vydrží až rok.*

  1. Žampiony jsem omyla, osušila a překrojila na půl.
  2. Na rozpáleném oleji jsem si orestovala žampiony, pak jsem k nim přidala nasekaný česnek, který jsem také orestovala.
  3.  Nakonec jsem žampiony osolila a opepřila a nalila na ně balsamicovou redukci. Vše jsem zamíchala na pánvi a posypala čerstvou petrželí.

8 komentářů:

  1. Mňaaaam! To bych si dala! Fotky vypadají úžasně! :)

    www.lorietta.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Jedním slovem fantastické. Došlo mi balzamico, tak jsem si vypomohla balzamikovým želé téže značky, tak nevím, jak moc jsem trefila poměry na redukci, ale nebylo to asi na závadu:-) Díky.

    Irresistible

    OdpovědětVymazat
  3. Zajímavý recept, pěkné obrázky, velmi chutné, že líbí se mi váš blog má mnoho variant a je vysoce kvalitní... Zveme vás na návštěvu můj blog Valencie, s tradičními recepty regionu Valencia.

    http://valenciagastronomic.blogspot.com.es

    Tento týden "Koblihy dýně". příští týden "Mona Velikonoce ve Valencii". Chceš přijít?

    V mém blogu můžete najít překladatele do svého jazyka

    Navíc, pokud se vám líbí valencijské gastronomii, můžete umístit HTML kód na svém blogu a budete mít přímý přístup do mého blogu.


    OdpovědětVymazat
  4. Opravdu vynikající chuť. Děkuji za recept

    OdpovědětVymazat