středa 18. září 2013

KREVETY V PIKANTNÍ OMÁČCE


Tyto krevety jsou hotové raz dva a určitě si na nich pochutnáte. Limetová kůra krevetám dá vůni a šmrnc. A paprička jalapeňos celou chuť podtrhne. Jinak musím rozhodně zmínit tuto úžasnou pánev GreenPan, na které se vaří jedna radost. U nás v rodině jede na plný obrátky. Taky je fajn, že se může dát do trouby i s poklicí. Tak se těšte na další recepty z této pánve! :-)

CO POTŘEBUJEŠ:

1 lžíce másla
1 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku
1 malá cibule
1 čerstvá paprička jalapeňos
1/4 lžičky sušeného oregana
limetová kůra z jedné limetky a šťáva z půlky limetky
6 malých rajčat bez slupky
sůl, pepř
hrst nasekané petržele
pytlík mražených krevet

  1. Na pánvi jsem si rozehřála máslo a olivový olej, přidala jsem nasekanou cibulku, česnek a zelenou papričku. Vše jsem chvilku restovala. Mezi tím jsem si spařila rajčata, které jsem oloupala a nakrájela na kostičky. Přidala jsem je do orestované cibule a nechala chvilku rajčatový základ dusit.
  2. Až rajčata pomalu změkla,  přidala jsem nastrouhanou limetkovou kůru, oregano a vše jsem zakápla lim. šťávou.
  3. Do pánve jsem nasypala krevety, které jsem nechala dovařit v omáčce. Na závěr jsem vše dochutila solí a pepřem a posypala nasekanou petrželí.


7 komentářů:

  1. Nádhera :) krevety mám ráda na všechny způsoby, takže až si je zase budu chtít doma připravit, určitě vyzkouším Tvůj recept!

    OdpovědětVymazat
  2. Hmm tak krevetky už jsem neměla dlouho a díky tobě mám na ně dnes obrovskou chuť:)

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá to výbotně, ale pořád nemůžu přijít na to, kde v Praze koupit dobré krevety?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Levné mražené prodávají v Sapě. Kvalitní budou prodávat v SEEFOODu.

      Vymazat