Já myslím že Frittata má mnoho podob a každý si může uvařit tu svou. Já jsem vyzkoušela s kozím sýrem a jako lehká večeře se hodí perfektně. S touhle pánví GreenPan se vaří báječně a rozhodně jí dlouho neopustím.
CO POTŘEBUJEŠ:
1 lžíce másla
7 vajec
1 cibule
1 malá cuketka
hrst čersvé bazalky
hrst polosušených rajčat
5 plátků kozího sýra
sůl, pepř
- Nejprve jsem si vymazala pánev máslem, kterou jsem si nechala rozpálit. Mezi tím jsem si ve velké míse rozklepla celé vejce které jsem ochutila solí a pepřem a vše jsem trochu rozšlehala. Jen aby se bílky a žloutky lehce spojily.
- Cuketu jsem nakrájela na tenké plátky, které jsem zvlášť orestovala s nakrájenou cibulí a po vychladnutí jsem vše přidala do rozšlehaných vajec.
- Pak jsem vaječnou směs nalila na rozpálenou pánev vymazanou máslem a nechala asi 7 minut zatuhnout. Když už směs pomalu začala tuhnout, tak jsem frittatu rovnoměrně posypala rajčátkama a kozím sýrem.
- Pak jsem celou pánev dala pod gril, aby se frittata hezky dopekla. Pečte velmi pozvolna, dokud vajíčka neztuhnou. Frittatu neobracejte a pečte jen z jedné strany. Spodek musí být vypečený a horní část jemně vláčná.
Vypada bozsky, musim zkusit!
OdpovědětVymazatFrittatu dělala moje oblíbená restaurace, kterou bohužel ale zabil Covid. :( Takže teď hledám nějakou pěknou italskou v okolí Pardubic, kam by se dalo zajít. Roušky a respirátory máme, testy taky, očkovaní jsme též, takže chceme začít zase konečně znovu naplno žít. A protože jsme s manželkou oba gurmáni, tak chceme objevovat nové podniky, které buď vznikly nebo se modifikovaly přes lockdown. :)
OdpovědětVymazatMusím říct, že to teda vypadá fakt moc pěkně. Jako to by si člověk hned dal. Přitom je to jídlo z jedné litinové pánve, takže v zásadě nic složitého. Já osobně mám přesně tyhle věci rád. A jak to tak říkám, tak jsem na to dostal docela chuť, takže mám asi nápad na dnešní večeři. :)
OdpovědětVymazat